LoginRegister
Home » Projects » Mostar » Finished » Ineo stambeni objekat - Capljina
A+ R A-
06-12-2012

Ineo stambeni objekat - Capljina

Rate this item
(18 votes)

ineo stambena_capljina_sa-c.net_RENDER ineo stambena_capljina_sa-c.net_DETAILSUK

PROJECT DESCRIPTION:

Soon...

 


 

BA

OPIS PROJEKTA:

Stambeno-poslovna zgrada u izgradnji (useljenje predviđeno za proljeće 2013g.), investitora Ineo d.o.o. Čapljina, je prva od dvije lamele, koja se nalazi u Ulici Gojka Šuška b.b. (Peline) u Čapljini. Spratnost zgrade je P+5.

U prizemlju zgrade na istočnoj strani smješteno je više poslovnih prostora (ukupne površine približno 300 m2), a na zapadnoj 9 garaža površina 17 – 27 m2, te 18 parking mjesta ispod lamele 2, sve povezano toplom vezom sa okomitim komunikacijama obje lamele zgrade. Parkiranje je rješeno u sklopu javne gradske površine neposredno uz zgradu.

Na svakom od 5 spratova (etaže i međuetaže) nalazi se po jedan trosoban, četiri dvosobna i dva jednosobna stana. Specifičnost unutrašnjeg rješenja zgrade je jedan centralni holski prostor u kojem je smješten lift (za osam osoba), sa dva povezana stubišta.

Posebnu vrijednost stanova pretstavljaju duboke lođe 2,5 – 3,0 m, ukupne površine 5 – 15 m2, koje pored komfora vanjskog prostora stanova, sprječavaju ulaz prekomjerne insolacije, a u kombinaciji sa velikim staklenim stijenama, omogućuje obilje svijetlosti u prostorima dnevnih boravaka. Ograde na lođama su djelom ostakljene Lamistal staklom debljine 10 mm. koje daje posebnu ljepotu samih lođa. Stanovi su maksimalno iskorišteni sa funkcionalnog aspekta, gdje se posebno izdvajaju velike površine dnevnih boravaka.

Svaki stan ima vlastiti vodomjer. Svi stanovi će biti opremljeni inverterskim parapetnim klima uređajima marke York, snage 5.5 Kw (2-i 3-sobni) i 3.5 Kw (1-sobni) (grijanje-hlađenje). Zgrada je zidana Porotherm opekom debljine 25 cm, a pročeljna obloga je stiropor fasada sa završnim slojem akrilne žbuke. Vanjski otvori su rađeni od šestokomornog pvc profila, ostakljeni izolacijskim staklom punjenim argonom te sa Low – E premazom. Otvori su opremljeni aluminijskim roletnama. Podna obloga boravaka i soba je hrastov parket I klase. Ulazna vrata u stanove su sigurnosna blindo vrata. Kupaonice su opremljene konzolnim wc školjkama i toaletnim ormarima sa umivaonicima.

 

PHOTO UPDATE - II faza radova (foto: ineo.ba)

PHOTO UPDATE - I faza radova (foto: ineo.ba)