LoginRegister
Home » Projects » Tuzla » Finished » Regionalni Centar UIO BiH - Tuzla
A+ R A-
07-12-2012

Regionalni Centar UIO BiH - Tuzla

Rate this item
(28 votes)

Uprava za_indirektno_oporezivanje_Tuzla_sa-c.net_RENDER Uprava za_indirektno_oporezivanje_Tuzla_sa-c.net_DETAILSUK

PROJECT DESCRIPTION:

Soon...

 


 

BA

OPIS PROJEKTA:

Uprava za indirektno oporezivanje započela je 25. juna 2012. godine izgradnju zgrade Regionalnog centra u Tuzli, a završetak svih radova, tehničkog prijema i opremanja zgrade očekuje se do kraja juna 2013. godine. Ukupna vrijednost investicije iznosi šest miliona KM, a izvođač radova koji je odabran na javnom tenderu je kompanija ''Strabag'' Sarajevo.

Sredstva za izgradnju Regionalnog centra Tuzla, kao i za izgradnju Regionalnog centra Mostar, bila su osigurana u budžetu UIO na poziciji za kapitalna ulaganja još 2008. i 2009. godine, ali nisu bila iskorištena sve do 2011. godine.

Nedavno je pokrenuta inicijativa za izgradnju objekata u Tuzli i Mostru, gdje je zgrada već zavšena i u toku je njeno opremanje. Pored ova dva pomenuta regionalna centra, na prijedlog UIO Savjet ministara BiH je na sjednici održanoj 12. juna 2012. godine usvojio Odluku o odobravanju projekata višegodišnjih kapitalnih ulaganja UIO. 
Ova Odluka podrazumijeva da će u toku 2012. godine biti kupljeno zemljište za zgradu sjedišta UIO i regionalnog centra u Banja Luci, a u toku 2013. godine izgradnja objekta. Također u toku 2013. godine planirana je kupovina zemljišta za zgradu Regionalnog centra UIO u Sarajevu, čija izgradnja je planirana do kraja 2014. godine. 
Na ovaj način će do kraja 2014. godine biti riješen problem smještaja kapaciteta Uprave za indirektno oporezivanje u sjedištu i sva četiri regionalna centra.

Podsjećamo, današnji smještajni kapaciteti UIO nalaze se u objektima koji su Upravi dani na korištenje od strane entitetskih vlada ili u iznajmljenim poslovnim prostorima za službenike i iznajmljenim skladišnim prostorima, za čiji najam UIO godišnje iz budžeta plati 1 milion KM. Ovih troškova u budžetu UIO neće biti kada se izgradi sjedište i sva četiri regionalna centra Uprave za indirektno oporezivanje.

 

PHOTO UPDATE - 07.12.2012.

PHOTO UPDATE - 12.11.2012.

PHOTO UPDATE - 25.09.2012.