Uskoro raspisivanje tendera za izgradnju gradske magistrale u Zenici

autocesta

Izgradnja gradske magistrale u Zenici koja će biti saobraćajna veza sa autocestom-koridorom Vc i magistralnim putem M 17 trebala bi početi početkom ljeta, potvrdili su za ekapija.ba u Službi za informisanje Općine Zenica.

Raspisivanje tendera očekuje se do kraja ovoga mjeseca, dok bi u junu trebao biti poznat izvođač radova.

Gradska magistrala obuhvatit će izgradnju 7,85 kilometara ceste (3,25 km gradske dionice, širine 24,5 metara i 4,6 prigradske dionice široke 11,25 metara).

Sredstva za izgradnju magistrale osigurana su putem kredita Saudijskog fonda za razvoj u iznosu od oko 25 miliona američkih dolara. U prvoj fazi trebala bi biti utrošeno oko 22 miliona maraka, dok bi ukupna vrijednost projektatrebala iznositi oko 47 miliona KM.

U Općini Zenica, kažu kako će se izgradnjom ove magistrale smanjiti zastoji u saobraćaju, kao i poboljšati protočnost saobraćaja.

"Izgradnja saobraćajnice je od velikog značaja za stanovnike ovoga grada, čijom realizacijom će se proširiti primarna mreža komunalnih instalacija i omogućiti sigurnije odvijanje saobraćaja u užem gradskom jezgru", kažu u Općini Zenica.

eKapija

Prijavite se ili registrujte kako biste ostavili komentar.

Prijavite se Registrujte se

Top