Počinje izgradnja Nogometnog trening centra u Zenici

sportski_centar_zenica

 

U Zenici je protekle sedmice održan sastanak predstavnika Nogometnog saveza Bos ne  i Hercegovine i Općine Zenica. Tema sastanka bio je početak gradnje Nogomentnog trening centra za reprezentativne selekcije BiH na Kamberovića ravni. Sastanku su prisutvovali i predstavnici izvođača radova, građevinskog preduzeća «Almy» Zenica i firme IN d.o.o. Sarajevo, te predstavnici projektanske kuće Aksa iz Zenice, koja je osmislila projekat budućeg centra, saopćila je press služba Općine Zenica.

Ovom prilikom saopšteno je da će radovi na izgradnji centra početi 19. marta ove godine. Dogovorena je dinamika izgradnje objekta, koji bi trebao biti gotov za deset mjeseci.

Nogometni centar u Zenici koštaće oko 4 miliona eura, a finasiraju ga FIFA I UEFA iz projekata «Goal» i «Hat-trick»..

Podsjećanja radi, ugovor o gradnji centra potpisan je još 2007. godine. Blokada sredstava je trajala sve do janura ove godine, zbog poznatih dešavanja u Nogomentom savezu BiH.

Centar će imati dva terena. Natkriveni dio imat će šest svlačionica, fitness prostorije, saunu, magacin sportske opreme i rekvizita.

U prizemlju će biti kuhinja, restoran, prostor za edukaciju, te prostor za zabavu. Tu su i 24 dvokrevetne sobe, opremljene u rangu hotela sa tri zvjezdice. Predviđene su i natrkrivene tribine sa 1.500 sjedećih mjesta.

eKapija

Prijavite se ili registrujte kako biste ostavili komentar.

Prijavite se Registrujte se

Top