KONKURS: Trimo nagrađuje najbolje istraživačke radove

trimo

 

NOVI POZIV - OTVARANJE KONKURSA za 10. GODIŠNJE TRIMO NAGRADE ZA ISTRAŽIVANJE, za NAJBOLJE DIPLOMSKE I SPECIJALISTIČKE RADOVE, MASTER DISERTACIJE I DOKTORSKE TEZE.

 

 

Ove godine, Trimo organizuje 10. godišnji poziv za konkurs za najbolje istraživačke radove. Diplomci, specijalisti, master disertacije i doktorske teze mogu da se predaju od 27. januara do 15. marta 2011.


 

Trimo je jedna od vodećih Evropskih kompanija za proizvodnju čeličnih građevinskih konstrukcija i vatrootpornih panela za krovove i fasade, a ove godine kompanija proslavlja svoju pedesetogodišnjicu poslovanja. Kompanija mnogo pažnje poklanja razvoju, inovacijama i razmjeni svježih, nekonvencionalnih ideja; kreativne ideje i pristupi se ohrabruju putem različitih projekata i takmičenja – internacionalno najpriznatije takmičenje su Trimo nagrade za istraživanje (Trimo’s Research Awards).

To takmičenje ne samo da ohrabruje inovacije i kreativnost u Sloveniji, gdje je sjedište Trima, već i među akademcima drugih zemalja – zbog čega su prijave na konkurs iz drugih zemalja dobrodošle. Ovogodišnje takmičenje otvoreno je za studente iz Bugarske, Bosne i Hercegovine, Češke Republike, Crne Gore, Hrvatske, Italije, Mađarske, Poljske, Slovačke, Slovenije, Srbije, Španije i Velike Britanije.

 

Na konkursu Trimo nagrade za istraživanje, ove godine po deseti put zaredom biće nagrađeni autori najboljih naučnih radova, što im nudi priliku da svoje ideje sprovedu u realnost. Prema riječima Miloša Ebnera, MBA, Predsjednika komisije za istraživački rad, „primarni cilj takmičenja je da stvori dobru saradnju između mladih, ambicioznih istraživača, njihovih mentora, profesora i akademskog svijeta, u sprezi sa Trimom – onih koji su sposobni da upotrijebe to znanje i proizvedu praktične rezultate“.

 

Osim razvoja saradnje među kompanijama i univerzitetima, kao i unapređenja prepoznatljivosti kompanije među studentima i stručnjacima, jedan od glavnih ciljeva tih nagrada je i ohrabrenje razmjene informacija i transfer znanja između Trima i spoljnih centara znanja koji rade oblastima interesantnim za Trimo, kao i ohrabrenje studenata koji najviše obećavaju da se povežu sa kompanijom.

 

Za deset godina, od kada je pokrenuto takmičenje, učesnici sa 47 univerziteta iz 11 zemalja dobili su 348 nagrada. Približno četvrtina svih nagrađenih sarađivala je s Trimom na različite načine, čak i poslije takmičenja.

 

Ove godine, konkurs je otvoren od 27. januara i kandidati mogu da podnesu svoje diplomske i specijalističke radove, master teze i doktorske disertacije, koje su ocijenjene od strane kompetentne komisije između 11. januara i 31. decembra 2010, a prijave se očekuju do 15. marta 2011.

 

Može da se konkuriše istraživačkim radovima iz oblasti arhitekture, građevinarstva i mašinstva. Trimova komisija za istraživački rad proslijediće dobijene radove na procjenu stručnjacima na tim konkretnim poljima, i na kraju, donijeće zajedničku ocenu i nagradiće najbolje radove.

 

Radovi koji sadrže poslijednja naučna dostignuća, kao i nove pristupe i rješenja, koji mogu da budu od koristi Trimu u praksi i čiji rezultati mogu da učine važan doprinos budućem uspjehu kompanije – uzeće se u razmatranje.

 

Nagrađeni dobijaju novčanu nagradu; apstrakt njihove ideje biće objavljen u zborniku naučnih radova Trimo nagrada za istraživanje.

 

Kandidati mogu da konkurišu tako što popunjavaju formular za konkurisanje, objavljen na sajtu http://www.trimo-researchawards.com/en, a zatim šalju i svoje originalne radove, ili ličnom dostavom do 15. marta 2011, na slijedeću adresu: Trimo, d. d., Trimo Research Awards, Prijateljeva cesta 12, 8210 Trebnje, Slovenija. Za dalje informacije, kandidati mogu da pošalju mejl na: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli..

 

Detaljna uputstva za podnosioce naučnih radova mogu da se nađu na:

http://www.trimo-researchawards.com/en.

Prijavite se ili registrujte kako biste ostavili komentar.

Prijavite se Registrujte se

Top