BiH će dobiti prvi objekat za proizvodnju energije iz biomase

BlueprintsMinistarstvo za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju izdalo je 14.marta 2018.godine dozvolu za građenje za objekat kogenerativnog postrojenja na biomasu- drvni otpad.

Ovaj objekat koji se gradi u okviru kompleska drvne indsutrije "Omar" iz Kneževa prvi je objekat namijenjen za proizvodnju električne i toplotne energije na ovu vrstu obnovljivog izvora u Republici Srpskoj, odnosno Bosni i Hercegovini. Predstavnici investiitora, preduzeća Fagus d.o.o., Kotor Varoš osjetili su potrebu da se zahvale službenicima Ministarstva na visokoprofesionalnom odnosu. Pismo Fagus d.o.o. prenosimo u cjelosti, u dokumentu ispod.

Ministar Srebrenka Golić kaže da je Zakonom o uređenju prostora i građenju propisano da je Ministarstvo dužno da u roku od 15 dana izda građevinsku dozvolu investitoru koji ispuni sve uslove za predviđene za izdavanje dozvole.

"Službenici Ministarstva, postupajući po Zakonu i krajnje profesionalno, nastoje da dozvole izdaju i u rokovima kraćim od propisanih. Ažurnost investitora u prikupljanju propisane dokumetnacije je presudna, ali zaposleni u Ministarstvu nastoje da investitoru na profesionalan i zakonom propisan način daju konkretna uputstva i informacije kako bi se postupak za izdavanje potrebnih odobrenja maksimalno skratio i kako to ne bi bila kočnica investicija i zapošljavanja novih radnika", ističe ministar Golić i dodaje da ovakve pohvale prijaju, ali i obavezuju.

(Akta.ba)


Prijavite se ili registrujte kako biste ostavili komentar.

Prijavite se Registrujte se

Top