Dodjela koncesije za izgradnju solarne elektrane kod Bileće vrijedne 70 mil. KM

solarne ploceMinistarstvo energetike i rudarstva RS raspisalo je Javni poziv za dodjelu koncesije za izgradnju solarne elektrane na području opštine Bileća.

Procijenjena instalisana snaga elektrane je 60 MW, a procijenjena godišnja proizvodnja je 84 GWh. Solarna elektrana gradiće se u neposrednoj blizini naselja Skrobotno, blizu Bilećkog jezera.

Planirano je da se na površini od oko 133 hektara zemljišta postave solarni moduli, inverteri, mjerni uređaji i druga potrebna oprema. Procijenjena vrijednost investicije je 70 mil KM, a koncesija se dodjeljuje na period do 50 godina.

Onaj ko dobije koncesiju moraće da plati jednokratnu koncesionu naknadu u iznosu od 700.000 KM, dok će koncesiona naknada za korišćenje predmeta koncesije iznositi 0,0055 KM po proizvedenom KWh električne energije.

Pravo učešća na Javnom pozivu imaju domaća i strana pravna i fizička lica ili konzorcijum dva ili više ugovorom povezanih pravnih lica koja ispunjavaju uslove.

Međutim, kako je Capital ranije objavio, elektarnu planira da gradi najveći trgovac električnom energijom u regionu Vuk Hamović na čiji je zahtjev Vlada RS na sjednici održanoj 16. januara ove godine donijela Odluku o pokretanju postupka dodjele upravo gore navedene koncesije.

(Capital.ba)

Prijavite se ili registrujte kako biste ostavili komentar.

Prijavite se Registrujte se

Top