Odobreno 3,1 mil KM za razvoj turistickih sadrzaja u FBiH

mostar flickrVlada FBiH je na jučerašnjoj sjednici odobrila transfer od 3,1 mil KM za razvoj turističkih sadržaja u tom enitetu.

Od ovoga je, između ostalog, za sufinansiranje projekata unapređenja turističke i ugostiteljske infrastrukture s ciljem povećanja konkurentnosti i produžetka turističke sezone predviđeno 1,1 mil KM.

Daljnjih 200.000 KM predstavlja podršku putničkim i turističkim agencijama i pravnim subjektima koje rade na dovođenju turista u BiH i promovišu raspoložive resurse i turističke destinacija u FBiH.

Biće sufinansirani i projekti od posebnog značaja za turistički razvoj Federacije BiH: obnova i zaštita Husein-Gradaščevića kule - Zmaja od Bosne (1.000.000 KM), podrška projektima u okviru Via Dinarica (200.000 KM) i sanacija Pašine tabije u Počitelju (110.000 KM), program podrške UNESCO-vom projektu razvoja lokaliteta oko Starog mosta u Mostaru u ukupnom iznosu od 100.000 KM, te projekt "Sunčana strana Federacije Bosne i Hercegovine" - dodatni sadržaji i kulturna dešavanja na otvorenom od maja do oktobra 2018. godine sa 235.000 KM.

(eKapija.com)


Prijavite se ili registrujte kako biste ostavili komentar.

Prijavite se Registrujte se

Top