Uskoro počinje izgradnja zatvora u Bijeljini

bijeljina zatvor patkovaca

Delegacija Evropske unije (EU) u BiH raspisala je u februaru tender za izgradnju zatvora u Bijeljini koji će finansirati sa oko pet miliona maraka u okviru programa IPA za BiH.

Portparol Delegacije EU i specijalnog predstavnika EU u BiH Jamila Milović Halilović rekla je da je evaluacija tendera u završnoj fazi.

„Evaluacija još uvijek traje, stoga još nije odlučeno o najboljoj ponudi. Nakon završetka procesa evaluacije, najbolji ponuđač biće i javno objavljen u skladu sa procedurama EU. Očekuje se da će ugovor biti potpisan do juna 2019. U skladu sa uslovima tendera, građevinski radovi trajaće 12 mjeseci počev od zvaničnog početka radova“, istakla je ona.

Prema podacima Delegacije EU dvije zainteresovane kompanije su posjetile Bijeljinu i obišle lokaciju na kojoj treba da bude građen zatvor.

Novi zatvorski kompleks biće zatvorenog tipa i njegovim završetkom biće okončan rad dosadašnjeg Kazneno – popravnog zavoda koji se nalazi u gradskom području Bijeljine.

Na lokaciji Golo Brdo, gdje je predviđena gradnja zatvora, već je izgrađen objekat za registraciju i pritvor.

Tender je raspisan za ostatak budućeg kompleksa koji treba da se sastoji od objekata za smještaj – paviljona A, B i C. Smještaj treba da ima četvorokrevetne i petokrevetne ćelije.

Ukupan kapacitet novog zatvorskog kompleksa, prema ranijim najavama, biće od 300 do 350 mjesta, na ukupnoj površini od deset i po hektara, a otvoriće se i oko 80 novih radnih mjesta.

Kompleks će imati i poluotvoreni dio zgrade, te zgrade za kantinu, rad i pružanje usluga.

Predviđena je i gradnja zgrade za prijem, otpuštanje i ambulantu, zgrade za posjete, upravne zgrade, elektro – postrojenja s kotlovnicom, kao i radovi na uređenju vanjskog prostora.

Cijeli kompleks treba da bude pokriven elektronskim bezbjednosnim sistemom kao što je video nadzor, kontrola pristupa, sistem za otkrivanje požara i alarm.

(Capital.ba)

Prijavite se ili registrujte kako biste ostavili komentar.

Prijavite se Registrujte se

Top