RCC-Sredstva za projekte razvoja turizma u šest ekonomija zapadnog Balkana

muzej principov most fena

Vijeće za regionalnu saradnju (RCC) dodijelit će sutra u Sarajevu bespovratna sredstva ukupne vrijednosti 550.000 eura za prvih 12 projekata, za razvoj i promociju turizma u šest ekonomija zapadnog Balkana.

Navedenih 12 grantova čine prvu tranšu od planiranih 30 i više grantova koji će biti dodijeljeni u toku tri godine trajanja projekta razvoja i promocije turizma, koji provodi Vijeće za regionalnu saradnju, a finansira Evropska unija.

Projekt radi na razvoju zajedničke regionalne ponude kulturološkog i avanturističkog turizma, poboljšanju kvaliteta usluga i infrastrukture duž odabranih ruta, a kroz međunarodnu promociju i promociju unutar regiona i na povećanju broja turista koji posjećuju region.

Certifikate o dodjeli sredstava uručit će generalni sekretar Vijeća za regionalnu saradnju Goran Svilanović i direktorica za zapadni Balkan u Generalnoj direkciji Evropske komisije za politiku susjedstva i pregovore o proširenju Genoveva Ruiz Calavera.

Predstavnici dobitnika bespovratnih finansijskih sredstava - koordinatorica programa nevladine organizacije EXPEDITO Tatjana Rajić i voditelj projekata u Fondu za razvoj zajednica Gramen Taraku, će predstaviti aktivnosti obuhvaćene njihovim projektima.

Ceremonija uručenja certifikata o dodjeli bespovratnih finansijskih sredstava bit će održana u sjedištu Sekretarijata Vijeća za regionalnu saradnju u Sarajevu, najavljeno je iz Vijeća za regionalnu saradnju.

(Fena)

Prijavite se ili registrujte kako biste ostavili komentar.

Prijavite se Registrujte se

Top