EBRD zainteresovana za sufinansiranje tri dionice autoputa na Koridoru 5C

33 koridor 5C dionica klopce donja gracanica 05 aug 2018Premijer Federacije BiH Fadil Novalić i federalni ministar prometa i komunikacija Denis Lasić razgovarali su jučer, u sjedištu Federalne vlade u Sarajevu, s predstavnicima Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD) o modelima uključenja ove financijske institucije u izgradnju novih dionica autoceste na Koridoru VC.

EBRD je, kazala je direktorica tima za infrastrukturu u Europi Susan Goeransson, zainteresiran za sufinanciranje dionica Ovčari - tunel Prenj - Mostar sjever, zatim Mostar sjever - Mostar jug, te Medakovo - Poprikuše.

To se, kako je kazao premijer Novalić, podudara s prioritetima Vlade FBiH, koja želi nastavak izgradnje autoceste iz pravca juga i sjevera ka centru Bosne i Hercegovine.

Gosti su naglasili želju da budu i dalje uključeni u izgradnju Koridora Vc, jer je riječ, kako su kazali, o reprezentativnom projektu.

Novalić i Lasić zahvalili su EBRD-u na dosadašnjoj odličnoj suradnji i na značajnim novim sredstvima planiranim za ove namjene.

U radu današnjeg sastanka sudjelovao je i šef Ureda EBRD-a u BiH Ian Brown.

(sa-c.net)

Prijavite se ili registrujte kako biste ostavili komentar.

Prijavite se Registrujte se

Top