Počele pripreme za izgradnju auto-puta Beograd-Sarajevo

autoputNa površini od pet hektara na području Sremske Rače počele su pripreme za izgradnju auto-puta Beograd-Sarajevo. Trenutno je zaposleno 35 radnika iz Turske, a u toku je postavljanje montažnih kućica za graditelje firme "Tašjapi", kao i priprema terena.

Na ovom dijelu bit će izgrađena 23 kilometra puta sa dvije petlje, te most preko Bosuta i Save, a cijeli posao procijenjen je na 250 miliona eura. Radovi na dionici auto-puta od Sremske Rače do Kuzmina u dužini od 17 kilometara, ozvaničit će početak izgradnje jednog od najvećih infrastrukturnih projekata od izuzetnog značaja.

Načelnik Gradske uprave za opšte i zajedničke poslove i imovinu Sremske Mitrovice Miroslav Jokić rekao je da će biti izgrađeno više desetina objekata za smještaj do 1.000 radnika.

"Bit će izgrađen kamp i restoran za ishranu radnika, ali i asfaltne i betonske baze", rekao je Jokić. Kroz Kuzmin, Bosut i Sremsku Raču, na putu ka BiH dnevno prođe nekoliko hiljada vozila.

U junu se očekuje zvanični početak izgradnje dionice Kuzmin-Sremska Rača koja će biti dio auto-puta od Beograda do Sarajeva.

(srna)

Prijavite se ili registrujte kako biste ostavili komentar.

Prijavite se Registrujte se

Top