Uskoro izrada projekta za petlju Velešići na gradskom autoputu u Sarajevu

kruzni tok velesici 03.12.2014

Ceste Federacije BiH objavile su tender za izradu glavnog projekta petlje Velešići sa pripadajućim objektima u sklopu budućeg gradskog autoputa - brze ceste u Sarajevu, na dionici Stup - Buća potok - Pofalići - Velešići - Bentbaša.

Radi se o otvorenom postupku javne nabave usluga tehničkog projektiranja, procijenjene vrijednosti 940.170,94 KM bez PDV-a.

Vrijeme do kada se primaju ponude je 19. oktobar ove godine do 12:00 sati, a istog dana predviđeno je otvaranje ponuda.

Podsjetimo, Vlada Federacije Bosne i Hercegovine je izgradnju gradskog autoputa u Sarajevu proglasila je u šestom mjesecu ove godine javnim interesom ovog entiteta, a ovo je jedna od prvih konkretnijih aktivnosti nakon proglašenja.

Kako je tada zaključila Vlada FBiH, pristupa se izradi investicijsko-tehničke dokumentacije za izgradnju ove saobraćajnice, pribavljanju urbanističke saglasnosti i obavljanju postupaka eksproprijacije na zemljištu, sa objektima i infrastrukturom, kao i početku realizacije projekta.

Poručili su da je gradnja ove saobraćajnice jedan od prioriteta za FBiH, te su naveli da će se njenom gradnjom značajno smanjiti saobraćajne gužve, skratiti vrijeme putovanja i poboljšati sigurnost svih učesnika u saobraćaju u pravcu Stup - Buća Potok - Pofalići - Velešići - Bentbaša.

(klix.ba)

Prijavite se ili registrujte kako biste ostavili komentar.

Prijavite se Registrujte se

Top