Završni radovi na uređenju dijela Ulice Armije RBiH na Kromolju

kromolj ulica armije rbih opstina centar 7 jun 2018

Kako je najavio Mujo Topalović, šef gradilišta građevinske firme „Grakop“, koja je angažovana za izvođenje radova na uređenju saobraćajnice i pješačke staze na dijelu Ulice Armije Republike Bosne i Herceovine na Kromolju, završetak radova se očekuje do kraja naredne sedmice.

"U skladu sa dinamikom radova od 45 dana, kako je ugovoreno sa Općinom Centar, do sada su naši radnici nakon podizanja starog oštećenog asfalta i podloge postavili novi tampon i podlogu. U toku su također završni radovi na postavljanju novih betonskih ivičnjaka što očekujemo da ćemo završiti do sutrašnjeg dana, te radimo na mašinskom uređenju tamponske podloge", objasnio je Topalović.

Osim navedenog također su radnici pomenute firme nivelisali postojeće šahtove, slivnike i šibere za vodu te su ugradili nove slivnike za adekvatan odvod površinskih voda koje su jedan od najčešćih uzroka oštećenja saobraćajnica. Također je projektom planirano da oštećene poklopce šahtova zamijene novim.

Projekat prve faze uređenja dijela Ulice Armije RBiH, od raskrsnice sa novom saobraćajnicom kod Gradskog porodilišta „Zehra Muidović“ na Jezeru prema Kromolju u dužini od 350 metara, finansira Općina Centar u iznosu od 168.000 KM.

Nova saobraćajnica će biti široka šest metara, a novoizgrađena pješačka staza jedan metar. Druga faza ovog projekta obuhvatiće dionicu Ulice Armije RBiH od Arboretuma na Kromolju do raskrsnice koja vodi ka naselju Nahorevo, dok treća faza nastavlja od ove raskrsnice sve do raskrsnice sa naseljem Poljine, odnosno do kraja Ulice Armije RBiH. Tokom proteklog perioda ovo gradilište je obišao i načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić zajedno sa svojim saradnicima.

(sa-c.net)

Prijavite se ili registrujte kako biste ostavili komentar.

Prijavite se Registrujte se

Top