Saniran trg i fontana na željezničkoj stanici Sarajevo

fontana zeljeznicka stanica novosarajevo

Gradska uprava Grada Sarajeva, 9. jula ove godine organizirala je prigodan program na Trgu žrtava genocida u Srebrenici u Sarajevu posvećen sjećanju na ubijene Srebreničane u genocidu u julu 1995. godine i obilježavanju 23. godišnjice od tog stravičnog događaja.

Tim povodom, svečano je otvoren obnovljeni Trga žrtava genocida u Srebrenici i fontana koja je u sastavu Trga na Željezničkoj stanici u Sarajevu, a čiju rekontrukciju je finansirala Gradska uprava.

Kompletno čišćenje fontane i okoline rezultiralo je novim vizualnim izgledom fontane koja je izgrađena u izvornom izgledu 1954. godine, uz mogućnost da se putnici napiju vode kao bi se ponovo vratili u Sarajevo.

Fontana radi u reverzibilno sistemu sa novom rasvjetom i svim tehnološkim zahtjevima današnjeg vremena, uz minimalni utrošak vode i električne energije.

(sa-c.net)

 

Komentari  

#2 Schwabo 10-07-2018 23:19
Nekada sam se radovao izborima jer bi tad nesto kao i uradili po gradu... sada im je i lopata asfalta misaona imenica a ne nesto vise od goga...
+1 #1 Charmed 10-07-2018 22:02
Ne razumijem ovo da je saniran i trg. Naravno da trg nisu ni dotakli, obnovljena je samo fontana sto je za pohvalu ali su definitivno trebali cijeli taj prostor dovesti u red kad su vec organizirali "svecano otvaranje". Iskreno, Gradska uprava bi se trebala puno vise ukljucivati u projekte obnove i rekonstrukcije.

Prijavite se ili registrujte kako biste ostavili komentar.

Prijavite se Registrujte se

Top