Uskoro postavljanje ledene plohe na Skenderiji

ledena dvorana ilustracija

Manifestaciju "Ljeto na Skenderiji" koja počinje 13. jula najavio je na konferenciji za novinare direktor KSC-a Skenderija Amer Kapo.

Muzički, sportski, dječiji i drugi sadržaji odvijat će se na vanjskom platou kompleksa, u Dvorani Mirza Delibašić i Domu mladih.

Kapo je najavio i velike predstojeće investicije, a najveća, milionska, jeste postavljanje ledene plohe od 1.800 kvadratnih metara (60m x 30m) na Skenderiji.

Taj projekt je trenutno u fazi tenderske procedure i Kapo se nada da će Sarajevo što prije biti bogatije za taj sadržaj te najavljuje za građane povoljne uvjete korištenja.
Najavio je i pripreme za obilježavanje pedesetogodišnjice Centra Skenderija 29. novembra iduće godine te pozvao medije da se i oni pridruže pridavanjem odgovarajućeg značaja pedesetogodišnjici, medijskim pokroviteljstvom i sl.

Danas će biti otvoren konkurs za izradu loga Centra Skenderija, a 1. augusta će zvanično biti postavljena mobilna aplikacija Centar Skenderija - Dom mladih, gdje će korisnici imati detaljne informacije o dešavanjima, programima, sajmovima i drugim sadržajima Centra Skenderija.

Cilj aktivnosti je dati Skenderiji odgovarajući značaj, a Kapo je istakao da su u međuvremenu preuređeni veliki vanjski plato kompleksa i Dvorana Mirza Delibašić čiji pod je podešen tako da cijeli teren ispunjava FIBA uvjete.

(Radiosarajevo.ba)

Prijavite se ili registrujte kako biste ostavili komentar.

Prijavite se Registrujte se

Top