Unipromet

Projekat Unipromet Lamela "C"
Investitor Unipromet d.d. Sarajevo
Projektant studio Argentaria d.o.o.
Nadzor  
Izvođač  
Lokacija Marka Marulića 2 - Novo Sarajevo
Površina  
Početak radova 2008.
Završetak radova 2011.
Vrijednost projekta  
Kontakt unipromet.com

Bosnian Flag

Objekat se sastoji od 3 odvojena ulaza, svaki sa vlastiitim stubištem i bešumnim liftom vrhunske kvalitete renomiranog evropskog proizvođača Otis. Spratnost objekta uključuje tri nivoa podzemnih garaža koje su direktno liftovima i stepeništima povezane sa svim spratovima - prizemlje sa galerijom u kojoj se nalaze poslovni prostori uključujući i wellness centar sa bazenom.

Ulaz u dvorišni dio objekta obezbjeđen je elektronski kontrolisanom rampom, te kartičnim otvaranjem ulaznih i garažnih vrata pri ulasku u zgradu. U srednjem ulazu je smještena nadzorna služba aktivna 24 sata uključujući video nadzor za sve ulaze i garažu.

Pozicioniranje objekta u pravcu sjever-jug je omogućilo da većina stambenih jedinica ima istočnu ili zapadnu orjentaciju sa izvrsnom insolacijom te, uistinu, jedinstvenim pogledima na gradsku panoramu iz svakog stana.

Posebna pažnja se posvetila termičkoj i zvučnoj izolaciji objekta i stanova ugradnjom materijala izvrsne kvalitete. Ugrađeni su sistemi termo fasade debljine zida od 35cm (opečni blokovi 25 cm i 10 cm termoizolacije) koji će obezbijediti značajne uštede energije (i do 50 % u odnosu na druge stambene objekte) uključujući termoizolacijom obložene unutrašnje zidove stubišta, holova i hodnika; zvučno izolirane liftovske zidove, hrastov lamelni parket ekstra klase položen u plivajući pod sa slojem termo tj. zvučne izolacije. Ugrađena je vanjska stolarija sa čak 3 stakla (od kojih je jedno LOW-e), 3 dihtunga i žaluzinom između stakala. Ostali ugrađeni materijali i oprema su visoke kvalitete poput vrhunske keramike, sanitarija A klase, protuprovalnih i protupožarnih ulaznih vrata postavljenih u stambenim jedinicama i dr. Podna obloga stubišta je izvedena u granitu sa inoks ogradom, a hodnici u vrhunskim gres pločicama.

Sistem grijanja se napaja preko gradske toplane, sa mogućnoću isključivanja grijanja ukoliko se u stanu ne boravi duže vrijeme, a klimatizacija će doprinijeti ugodnom boravku u stanovima i u vrelim ljetnim danima. Za sve stambene jedinice je omogućeno zasebno mjerenje potrošnje vode, električne energije i grijanja, te samim tim i kontrola troškova, a biće instalirani i priključak za kablovsku TV, telefonska instalacija i interfon. Omogućeno je neprekidno napajanje električnom energijom osnovnih sadržaja objekta.

Svi stanovi su projektovani tako da pružaju komforan, savremen i ugodan ambijent življenja, što se ogleda u većim kvadraturama dnevnih boravaka, te lođama kao produžetkom stambenog prostora za boravak na otvorenom.

Trenutno ne postoji video zapis za ovaj projekat...
 

Top