Gastronomy in Sarajevo

11 Apr 2011 18:10 - 24 Okt 2014 00:22 #127 by corvus_edin
'Starbucks' kafa konačno u Sarajevu





Prostor Ka5aN Cafea je tokom vikenda ispunio opojni miris Starbucks kafe, koju su iz daleke Amerike donijeli dragi prijatelji i gosti. Ovo je bila ujedno i prva neofocijelna degustacija Starbucks kafe u BiH.

Reakcije degustatora su bile različite, od pohvale oštrog okusa do kritike američke filter kafe čiji okus Bosancima i Hercegovcima nije uobičajen. Interesantna je bila i reakcija Twitter i Facebook zajednice te bloggera koji su koristeći društvene mreže izrazili želju za dolaskom u Ka5aN Cafe u kojem su i degustirali Starbucks kafu.

„Zrna Starbucks kafe u vrećici su mirisala zaista opojno, morala sam degustirati tu kafu i kombinovati okus sa mlijekom, šlagom i kakao prahom kako bih za sebe pronašla najbolji okus. Iskreno, najviše mi se dopala Starbucks kafa sa šlagom koja je imala jak ukus, usitinu različit od kafe koju možemo svakodnevno popiti u kafeima širom Sarajeva“ - kaže Lamija Bulgurdžić članica Ka5aN Cafe cluba.

Kako se radilo o neoficijelnoj degustaciji Starbucks kafe u Ka5aN Cafeu, male količine kafe su dostupne gostima. Na sreću vrećica još nije potrošena pa djelatnici Ka5aN Cafe Cluba pozivaju sve zainteresirane ljubitelje čarobnog napitka – kafe na neoficijelnu degustaciju koja će trajati sve do isteka zaliha u prvom social network cafeu Ka5aN smještenom u sarajevskom naselju Ciglane u ulici Husrefa Redžića 3. Članovi kluba koriste krilaticu „You & Starbucks it s bigger than coffee“

www.bizon.ba

Prijava ili Kreiraj račun da se pridružite razgovoru.

11 Apr 2011 18:43 - 13 Apr 2011 16:30 #128 by corvus_edin
McDonalds se otvara 2. jula





RadioSarajevo saznaje da će prvi bosanskohercegovački restoran McDonalds biti otvoren u subotu 2. jula.

Restoran će se otvoriti u prostorijama nekadašnjeg Ekspres restorana Bosna na Titovoj ulici, koji je od početka rata zatvoren. To je upravo ono mjesto gdje svakodnevno možemo sresti sarajevsku ikonu - čistača cipela Čika Mišu.
Izvori radiosarajeva potvrđuju da će u sklopu McDonaldsa na Titovoj biti otvoren i McCafee.
Ubrzo nakon ovoga, trebao bo se otvoriti i McDrive u Nedžarićima ispred zgrade Oslobođenja/Radon Plaze.
Svjetski lanac brze hrane tako je dobio još jednu poslovnu bitku. Bosna i Hercegovina je do sada bila u društvu malobrojnih država u Evropi u koje nije kročila noga Ronalda McDonalda, zajedno sa Albanijom, Vatikanom, Kosovom i Armenijom.
Od 2. jula, sve će biti drugačije, a Titovom ulicom širit će se miris 'zapada' opredmećen u šarenim McDonaldsovim pakovanjima.
McDonald's kroz svojih 30.000 restorana širom svijeta godišnje zarađuje desetine milijardi dolara (s nužnim smanjenjem tokom recesije) a njegovo poslovanje se itekako isplati. Dobra stvar s McDonaldsom je i što namirnice koje koriste za pripremu jela uzimaju iz područja na kom se nalaze, a meso prilagođavaju kulturološkim prilikama zemlje.
U Sarajevskom restoranu neće biti jela sa svinjetinom, a govori se i o tome da će se u Federaciji otvoriti čak 15 restorana.

radio sarajevo

Prijava ili Kreiraj račun da se pridružite razgovoru.

11 Apr 2011 18:46 #129 by corvus_edin
Otvoren prvi "jedi koliko možeš" restoran u BiH




U prisustvu velikog broja zvanica, u Sarajevu je sinoć ostvoren prvi restoran u kojem će gosti sami moći za fiksnu cijenu obroka odrediti svoju porciju.

Radi se o popularnom konceptu restorana koji postoje u svim većim gradovima Evrope i svijeta, koji se prepoznaju prema motu "all you can eat" ili prevedeno "jedi koliko god možeš". Korisnici koji budu posjetili Food Office naime plaćaju "prazan tanjir" koji mogu nadopunjavati hranom koliko oni to žele.

"U našem restoranu osjetit ćete dimenzije napornog rada za tanjirom. Vaš jedini posao je da jedete, jedete i samo jedete", poručili su vlasnici ovog objekta, VF Grupacija.

Restoran Food Office otvoren je na mjestu nedašnjeg VF Komerca, u sarajevskom naselju Pofalići, a obaranje rekorda u jelu moguće je u periodu od 10 do 22 sata.


www.foodoffice.ba/

Prijava ili Kreiraj račun da se pridružite razgovoru.

11 Apr 2011 18:59 - 21 Feb 2013 12:20 #130 by corvus_edin
Vapiano Restorani Bosna i Hercegovina

Sarajevo, Alta Shopping Center, Franca Lehara 2


www.vapiano.ba/

Prijava ili Kreiraj račun da se pridružite razgovoru.

21 Feb 2013 12:20 #3176 by xYz
Mcdonald's nakon 2013. otvara još restorana u BiH

Adi Hadžiarapović, direktor marketinga i komunikacija kompanije Gliese 581g DL McDonald’s, koja je nosilac razvojne licence za Federaciju BiH, kazao je za Agenciju Fena da ta kompanija intenzivira pregovore o nekoliko novih lokacija za otvaranje McDonald's restorana, ali da u 2013. neće otvoriti nijedan novi objekt, jer ih je za 18 mjeseci otvoreno ukupno pet.

Otvarajem restorana u u Tuzli pred kraj 2012. godine McDonalds je proširio svoj lanac na pet restorana u BiH, čime je, kako je rekao Hadžiarapović, završen prvi razvojni investicijski ciklus.

Osim restorana u Tuzli, McDonald's je ranije otvorio objekte u Sarajevu (dva), Banjoj Luci i Mostaru.

Ranije je spominjano da je i Bihać jedan od gradova koji bi nakon 2013. mogao doboti McDonald's restoran.

Američka kompanija McDonald's, najveći svjetski lanac restorana brze hrane, prvi restoran u BiH otvorila je u julu 2011. godine.

(Fena)
[/i]

Y. A. - 1974.: Today I have come bearing an olive branch and a freedom fighter’s gun! Do not let the olive branch fall from my hand. I repeat: do not let the olive branch fall from my hand!

Prijava ili Kreiraj račun da se pridružite razgovoru.

19 Nov 2015 13:50 #5148 by Fache
U Sarajevu otvoren "Casa United", restoran sa "jedi koliko možeš" ponudom



U neposrednoj blizini Bosanskog kulturnog centra i Narodnog pozorišta otvoren je "Casa United", restoran koji svojim gostima nudi koncept "jedi koliko možeš".



"Jedi koliko možeš" je koncept poznat u Evropi i svijetu, dok kod nas nije toliko rasprostranjen. Iz restorana Casa United poručuju gostima da slobodno uzmu koliko god stane na tanjir, isprobaju sva jela i odluče koje je najbolje i tako sve dok se restoran ne zatvori.



Na svakodnevnom meniju za doručak mogu se probati omleti, sirevi, suhomesnati proizvodi, razni namazi ili pahuljice. Za ručak ili večeru na jelovniku su mesni ili riblji specijaliteti, paste i rižota, pite, pice i mnoga druga jela.Također, za sve obroke dostupne su supe, salate, svježe voće i povrće, deserti, kao i izbor iz dnevnog menija. U ponudi su još kafa i drugi topli napici, te osvježenja uz neki od prirodnih ili gaziranih sokova.



Moderno uređeni ambijent Casa Uniteda pruža toplinu i ugodnu atmosferu, a profesionalno osoblje potrudit će se da posjeta restoranu ostane u najboljem sjećanju.



U cijenu obroka je uračunata neograničena konzumacija jela i pića sa švedskog stola. Doručak u objektu je u terminu od 07:00 do 11:30, a ručak i večera su dostupni do kraja radnog vremena. Fiksna cijena doručka je 12 KM, dok za ručak ili večeru treba izdvojiti 22 KM.


To je tvoje pravilo, moje ne

Prijava ili Kreiraj račun da se pridružite razgovoru.

04 Jan 2016 14:58 #5233 by Fache
U Sarajevu se uskoro otvara novi lokal zanimljivog imena i interijera

Glavni grad Bosne i Hercegovine početkom januara bit će bogatiji za još jedan odličan lokal u samom centru grada.

Kako saznaje "Avazov" portal, lokal će imati zanimljivo ime "Tesla" srazmjerno interijeru koji će biti upravo posvećen otkrićima ovog naučnika.

Podsjetimo, Tesla je rođen 10. jula 1856. godine u Smiljanima (Hrvatska), a današnji svijet duguje mu zahvalu prvenstveno zbog inovacija u polju korištenja električne energije.

Veliki naučni odgovoran je za današnje masovno korištenje naizmjenične struje, a 159 godina nakon njegovog rođenja on predstavlja jednog od najintriganijih izumitelja.

Spomenici Tesli mogu se pronaći širom svijeta, između ostalog u New Yorku, Californiji, Kanadi, Japanu, Češkoj, Srbiji, Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini.

Zanimljivu izjavu o Nikoli Tesli ove godine dao je i sandžački muftija Muamer Zukorlić rekavši je da veliki naučnik pred kraj života prešao u islam te da je on ustvari čisti musliman.

avaz.ba

To je tvoje pravilo, moje ne

Prijava ili Kreiraj račun da se pridružite razgovoru.

04 Jan 2016 15:20 - 04 Jan 2016 15:20 #5234 by Charmed
Clanak u avazovom stilu. Novi lokal u centru zanimljivog imena "Tesla" - i to su sve informacije koje su nam dali.

Prijava ili Kreiraj račun da se pridružite razgovoru.

20 Jan 2016 15:39 #5262 by Fache


Vapiano Sarajevo će preseliti sa prvog sprata Alta shopping centra u food court na zadnjoj etaži istoimenog centra. Pretpostavljam da je razlog oživljavanje centra s obzirom da su već odavno tu zatvoreni svi boxovi za prodaju hrane.

To je tvoje pravilo, moje ne

Prijava ili Kreiraj račun da se pridružite razgovoru.

16 Mar 2016 13:41 #5357 by Fache
Adnan Ćatić pokreće biznis u Sarajevu



Njemački bokser bh. porijekla Adnan Ćatić osim uspjeha na sportskom planu, jednako dobro se snalazi i u poslovnim vodama.

Popularni Felix Sturm već duže vrijeme sa partnerom vodi Ottomans Kebap & Burger koji je smješten u Kölnu, a posao koji je iznimno uspješan u njegovoj rodnoj zemlji će proširiti i do kraja godine planira otvoriti ugostiteljski objekat i u Sarajevu. To je Ćatić najavio i na svom Instagram profilu, a uz priloženu fotografiju je napisao: "Ottomans Kebap & Burger dolazi u Sarajevo!"

sportsport.ba

To je tvoje pravilo, moje ne

Prijava ili Kreiraj račun da se pridružite razgovoru.

Time to create page: 0.083 seconds

 

Top