Sarajevo | Construction News

12 Jun 2012 15:16 #1825 by Hagasa
OVO JE UZAS! URBICID!
ZAMISLITE DA NEKO ISPRED BUG BENA NAPRAVI MOST KOJI CE ZAKLONITI POLA BIG BENA??? TO SMO MI URADILI! I TO JOS ZAKLONILI NAJLJEPSU ZGRADU U SA SA CRNIM ZELJEZNIM VAGONOM???????????????????
ISKRENO SE NADAM DA CE NEKO REAGOVATI I DA CE SE OVO RUGLO SRUSITI!!!!!!!!

Marshall wrote: Most kod Akademije nocu

Prijava ili Kreiraj račun da se pridružite razgovoru.

28 Jun 2012 17:35 - 28 Jun 2012 17:39 #1891 by Hagasa
ZAVRSENA PRVA FAZA PROJEKTA UPROPASTAVANJA KULTURNO-HISTORIJSKOG NASLIJEDJA

Opstina Stari Grad i ove sezone, tradicionalno, nastavlja sa projektima unistavanja kulturno-historijskog naslijedja Sarajeva.
Kao i svake godine, pored okupiranja ulica Ferhadija i prostora bascarsije pijacnim stolovima, stolicama, tendama, tezgama, itd., opstina je ove sezone provela i druge projekte.
Tu su, prije svega, dopsutanje BESPRAVNE GRADNJE na jednom od najpreprezentativnijih objekata iz osmanskog perioda u ulici Saraci, sto je uslijedilo nakon faze postavljanja klima uredjaja, te projekta ISPISIVANJA grafita na fasadi. Kako su nam kazali u opstini, ovakvih projekata ima sve vise, iz prostog razloga zato sto smatraju da je restauracija fasada prevazidjena i da je politika ove opstine popularizacija bespravne gradnje i unistavanja fasada.

Dalje, kako postavljanje tusristicke signalizacije smatraju prevazidjenim, u opstini su odlucili da iste ne postavljaju, te da je turistima prije svega potreban putokaz za toalet, s obzirom d ai ove sezone sanitarne isnpekcije nece kontrolisati ispravnost hrane u ugostiteljskim objektima u Sarajevu.

Pored navedenog, znacajno je pomenuti i projekat postavljanja velike narandze, pijacne tezge, i razvaljene kante uz sami sebilj, kako bi se turistima koji zele da urade fotografiju pored sebilja- docarao sarajevski duh, a citavu ideju podrzali su nasi umjetnici i strucnjaci.

30 Jun 2012 08:36 #1894 by Hagasa

01 Jul 2012 09:18 #1895 by Admir

Sei bella come un gol al 90´!

01 Jul 2012 10:36 #1897 by Hagasa
Trebamo otici i cvackalicom da prekinemo ovu sinu pa kad im se prevrne tramvaj mozda ih zamjene

Admir wrote:

Hagasa wrote: www.radiosarajevo.ba/novost/84595/ovo-su...ine-na-marijin-dvoru

:huh:

02 Jul 2012 09:14 #1899 by Hagasa
tvsa.ba/ba/vijesti/vise_od_50_hiljada_ne...T_FjIl2ymFI.facebook

U Kantonu Sarajevo je preko 50 000 bespravnih objekata. Zbog populisticke politike, te stete koju ej nemoguce popraviti, najvjerovatnije ce svi biti legalizovani.

Kada se to uradi do 2015. , nastat ce pravi haos!

Trajno ce biti upropasten prostor, onemogucena izgradnja saobracajnica i infrastrukture bez ogromnih naknada za otkup, pokrenuta mnoga klizista, izazvane mnoge poplave, narusen izgled grada, te legaliziran urbicid Sarajeva.

Jos kada novolegalizirana naselja budu trazila gradski prijevoz, rasvjetu i sve sto im se tim statusom treba obezbjediti, moze se doci do racunice da se vise isplatilo da je kanton trebao napraviti nova stambena naselja PLANSKI i dodijeliti kljuceve od stana, nego sto ce sredstava potrositi sanirajuci stetu koju su napravila bespravna naselja, te udovoljavajuci njihovim zahtjevima.

09 Jul 2012 18:21 #1908 by xYz
09. 07. 2012. - by sa-c.net

Mihrivode - stambeni kompleks

DKP-A6

Skenderija - urusen krov ledene dvorane

Betanija City Center

Bosnalijek - poslovno-administrativna zgrada

Univerzitetska biblioteka - lokacija

Trasa Prve transferzale

Talgo vagoni - i dalje cekaju...

''Nadogradnja'' na Unitic poslovnom objektu

Y. A. - 1974.: Today I have come bearing an olive branch and a freedom fighter’s gun! Do not let the olive branch fall from my hand. I repeat: do not let the olive branch fall from my hand!

09 Jul 2012 18:55 #1909 by neXus
Pozdrav svima!

Već duže vrijeme pratim vašu stranicu i imam samo riječi hvale. Samo tako nastavite!

Do sada sam uglavnom čitao i nisam pisao po forumu.

Zanima me da li imate informaciju kada bi se mogli nastaviti radovi na Sarajevo Centru na Marijin Dvoru? Već duže vrijeme nema pomaka u izgradnji.

Da li ima novosti o izgradnji I transferzale i južne longitudinale? Čitao sam nedavno da su u toku neka kreditna zaduženja.

09 Jul 2012 21:08 - 09 Jul 2012 21:09 #1920 by Admir

neXus wrote: Pozdrav svima!

Već duže vrijeme pratim vašu stranicu i imam samo riječi hvale. Samo tako nastavite!

Do sada sam uglavnom čitao i nisam pisao po forumu.

Zanima me da li imate informaciju kada bi se mogli nastaviti radovi na Sarajevo Centru na Marijin Dvoru? Već duže vrijeme nema pomaka u izgradnji.

Da li ima novosti o izgradnji I transferzale i južne longitudinale? Čitao sam nedavno da su u toku neka kreditna zaduženja.

Hvala na lijepim rijecima :)

Sto se tice objekta na Marijin dvoru, konkretnije informacije cemo potraziti sutra pa cemo vas obavjestiti.

Za juznu longitudinalu koliko sam upoznat treba da se raspise tender za izvodjaca radova nakon sto tendersku proceduru odobri EBRD, s tim da za drugi dio juzne longitudinale tender biti raspisan krajem godine ili pocetkom naredne (zbog izmjestanja poslovnih objekata u Zvornickoj ulici). Inace vrijednost radova je oko 16,5 mil EUR

Sei bella come un gol al 90´!

10 Jul 2012 13:17 #1921 by xYz
Radovi ispred Ali-pašine džamije: Obnova dotrajalih ploča

Obnova pločnika na platou ispred Ali-pašine džamije, koju su započeli 5. jula, radnici firme „Afla mont" privode kraju.

Potrebno je zamijeniti sve ploče koje su bile polomljene, nakon čega će biti postavljeni novi viši pločnik, odvodi i ivičnjaci. Radove ćemo nastaviti i nakon Bajrama, kada planiramo sanirati neke dotrajale dijelove džamije - kazao je Esad Karahmet, sekretar u Medžlisu Islamske zajednice Sarajevo.

Džemal Idrizović iz firme "Alfa mont" istaknuo je da im je ostalo ješ malo posla te da će plato završiti u naredna dva dana.

Investitor je Medžlis, a projekt je finansijski podržala i Općina Centar.

(Dnevni Avaz)
[/i]

Y. A. - 1974.: Today I have come bearing an olive branch and a freedom fighter’s gun! Do not let the olive branch fall from my hand. I repeat: do not let the olive branch fall from my hand!

Time to create page: 0.095 seconds