TUZLA | Zapadni ulaz (4 trake)

15 Sep 2012 18:15 - 27 Nov 2018 14:42 #2231 by eMir_
Počinju radovi na izgradnji puta od petlje Šićki Brod do bolnice Kreka


Završetak radova na proljeće 2013.



Radovi na izgradnji dionice puta od petlje Šićki Brod do bolnice Kreka u Tuzli počeli su petak. Vrijednost projekta iznosi oko 10 miliona KM, a dionica duga 3.700 metara koju će sačinjavati četiri moderne saobraćajne trake, trebala bi u funkciju biti puštena na proljeće naredne godine.

S tim u vezi načelnik Općine Tuzla Jasmin Imamović upriličio je sastanak sa ministrom komunikacija i prometa BiH Damirom Hadžićem, ministrom saobraćaja i komunikacija u Vladi FBiH Enverom Bijedićem i direktorom JP Ceste FBiH Filipom Vujevom. Nakon sastanka upriličeno je potpisivanje ugovora između izvođača radova i federalnog ministarstva prometa i komunikacija, te JP Ceste FBiH. Prema riječima ministra Bijedića, današnji potpisani ugovori pripali su konzorciju domaćih kompanija. ˝Kada kažem domaćih, ovdje mislim na lokalno domaće, odnosno sve su praktično iz TK, a što je jako bitno. Na ovaj način se firme iz ovog kraja se polako uvode u savremene poslove gradnje cestovne infrastrukture. U budućnosti na ovome dijelu, ali i čitavoj BiH otvorit će se još mnogo gradilišta gdje će nam trebati domaće kompanije˝, istakao je Bijedić.



Kružna petlja kod Siporeksa

Važno je kazati da je Vlada Federacije BiH ranije osigurala novac za izgradnju modernog puta na zapadnom ulazu u Tuzlu, a sa radovima se kasnilo jer nisu bili riješeni imovinsko pravni odnosi. Put na ulazu u Tuzlu bit će istog tipa kao sjeverna i južna saobraćajnica, sa ostrvom i po dvije trake. Moderniji put doprinijet će sigurnosti prometa. Direktor JP Ceste FBiH Filip Vujev kaže da će nova saobraćajnica u Tuzli dovesti do jednog normalnog saobraćanja sa svim ostalim mjestima unutar BiH. Također je pojasnio i način izvođenja radova. ˝Kod Siporeksa neće biti klasično T križanje, nego će biti jedna kružna petlja što je dodatni tehničko-sigurnosni napredak kojim će se osigurati jedna protočnost i neće biti semaforizacije i čekanja. Ovo poskupljuje jednim dijelom projekat˝, pojašnjava Vujev.

Dionica:



Prestala diskriminacija Tuzle

Općinski načelnik Jasmin Imamović posebno se zahvalio novoj Vladi FBiH na čelu sa Nerminom Nikšićem. Njenim dolaskom konačno je u posljednjih 15 mjeseci, kaže Imamović, prestala diskriminacija Tuzle. ˝Dakle, Tuzla, Gračanica i Živinice bile su od ranije federalne Vlade na najgrublji način diskriminirane kod rasporeda sredstava GSM licence. Mi nikada nismo dobili niti jedan fening. U posljednjih 15 mjeseci od nove Vlade mi smo postigli ravnopravnost sa drugima. Tako da smo dobili dva puta po 550.000 KM, ali smo onda pokazali da smo bili najbrži u realizaciji tih sredstava˝, dodao je Imamović. Na kraju je zanimljivo kazati da je Općina Tuzla ponovo aplicirala za nova sredstva iz GSM licence, a tokom sastanka ministri Hadžić i Bijedić obećali su da će pomenuta sredstva biti odobrena.

(TIP/A.K.)

Prijava ili Kreiraj račun da se pridružite razgovoru.

15 Sep 2012 18:16 #2232 by eMir_
Foto: Počeli radovi na izgradnji puta od petlje Šićki Brod do bolnice Kreka

Završetak radova na proljeće 2013.



Radovi na izgradnji dionice puta od petlje Šićki Brod do bolnice Kreka u Tuzli konačno su počeli. Vrijednost projekta iznosi oko 10 miliona KM, a dionica duga 3.700 metara koju će sačinjavati četiri moderne saobraćajne trake, trebala bi u funkciju biti puštena na proljeće naredne godine.

Vlada Federacije BiH ranije je osigurala novac za izgradnju modernog puta na zapadnom ulazu u Tuzlu, a sa radovima se kasnilo jer nisu bili riješeni imovinsko pravni odnosi. Put na ulazu u Tuzlu bit će istog tipa kao sjeverna i južna saobraćajnica, sa ostrvom i po dvije trake. Moderniji put doprinijet će sigurnosti prometa.

Direktor JP Ceste FBiH Filip Vujev nedavno je kazao za TIP, da će nova saobraćajnica u Tuzli dovesti do jednog normalnog saobraćanja sa svim ostalim mjestima unutar BiH. Također je pojasnio i način izvođenja radova. ˝Kod Siporeksa neće biti klasično T križanje, nego će biti jedna kružna petlja što je dodatni tehničko-sigurnosni napredak kojim će se osigurati jedna protočnost i neće biti semaforizacije i čekanja. Ovo poskupljuje jednim dijelom projekat˝, pojašnjava Vujev.



TIP.ba

Prijava ili Kreiraj račun da se pridružite razgovoru.

17 Sep 2012 17:22 #2240 by eMir_
Počeli radovi na proširenju saobraćajnice od petlje Šićki Brod do Tuzle /FOTO/

Radovi na izgradnji dvije dodatne saobraćajne trake od petlje Šićki Brod do bolnice Kreka počeli su 21. avgusta ove godine. Kako RTV Slon saznaje radovi bi trebali trajati deset mjeseci tako da bi se prvi vozači ovom modernom saobraćajnicom mogli provozati već u junu 2013. godine.

U modernizaciju saobraćajnice koja je glavni ulaz u Tuzlu sa zapadne strane, odnosno izgradnju dvije dodatne saobraćajne trake od petlje Šićki Brod do bolnice Kreka, biće uloženo oko deset miliona KM. Vlada Federacije osigurala je sredstva još 2008. godine, a radovi na dionici dužine 3.700 metara trebali su počeli u maju ove godine. Kao razlog odgađanja početka radova uglavnom su navođeni neriješeni imovinsko-pravni odnosi. Međutim, nakon što su riješeni imovinsko-pravni odnosi pojavio se novi problem. Naime, za izvođače radova izabrano je nekoliko firmi sa područja TK, ali se nije moglo krenuti sa radovima dok se nije riješio žalbeni proces.

«Zašto se ovaj dio od petlje do Tuzle nije ranio pokrenuo? Razlog je jednostavan. Zato što smo imali u postupku žalbe jednu kompaniju iz Srebrenika koja se tri puta žalila i obarala tender a njihova ponuda je bila skuplja od ponude izabranih izvođača», kaže ministar saobraćaja i komunikacija FBiH Enver Bijedić.

Modernija putna komunikacija na ulazu u Tuzlu doprinijeće većoj sigurnosti u saobraćaju. Najveći problem trenutno vozačima predstavlja raskrsnica kod Siporeksa gdje nema semafora da regulišu protok vozila. Iz JP Ceste FBiH ističu da će i ovaj problem biti riješen.

«Kod križanja Siporeks neće biti klasično t- križanje, nego će biti kružna petlja što je dodatni tehničko-sigurnosni napredak kojim će se osigurati protočnost, neće biti semaforizacije i čekanja što jednim dijelom poskupljuje sve ovo» , ističe Filip Vujeva , direktor JP Ceste FBiH.

Osim proširenja saobraćajnice od petlje Šićki Brod do bolnice Kreka, uskoro bi trebala početi izgradnja četiri tunela na magistralnom putu Tuzla – Sarajevo, čime bi se zaobišao planinski prevoj Karaula i skratilo putovanje za oko 15 minuta. Kako ističe ministar Bijedić i za ovaj projekat će najvjerovatnije biti angažovane domaće firme.


photo upload


picture hosting

rtvSlon.ba

Prijava ili Kreiraj račun da se pridružite razgovoru.

28 Sep 2012 15:12 #2315 by eMir_
Izdvojeno deset miliona KM za moderan ulaz u Tuzlu

Vlada Federacije BiH potrošit će deset miliona KM za izgradnju 3.700 metara puta od naselja Šićki Brod do bolnice u naselju Kreka poslije čega će Tuzla dobiti moderan ulaz u grad sa četiri saobraćajne trake.



















Poslije uspješno okončanih radova na petlji Šićki Brod, koja je niz godina bila rak rana saobraćaja u Tuzlanskom kantonu, pristupilo se rješavanju još jednog gorućeg problema, a predviđeno je da se radovi okončaju na proljeće.

Radovi su kasnili zbog neriješenih imovinsko-pravnih odnosa, a kada je i ta prepreka otklonjena mašine su izašle na teren. Nova saobraćajnica u zapadnom dijelu Tuzle doprinijet će većoj sigurnosti u prometu.

Kod skretanja za nekadašnje preduzeće Siporex neće biti klasičnog T-križanja već će biti izgrađen kružni tok, što je, kako naglašavaju stručnjaci, još jedan tehnološko-sigurnosni napredak. Zbog izgradnje kružnog toka je povećana cijena realizacije projekta, ali u konačnici će biti osiguran bolji protok saobraćaja, bez semaforizacije.

klix.ba
The following user(s) said Thank You: Admir

Prijava ili Kreiraj račun da se pridružite razgovoru.

23 Okt 2012 19:22 #2417 by eMir_
22.10.2012. by: cudan

















http://i45.tinypic.com/2zr02mw.jpg[

[IMG][IMG]http://i45.tinypic.com/2nvgt8k.jpg[/


Prijava ili Kreiraj račun da se pridružite razgovoru.

13 Dec 2012 19:25 #2745 by eMir_

edyn98 wrote:





The following user(s) said Thank You: Admir

Prijava ili Kreiraj račun da se pridružite razgovoru.

18 Jan 2013 17:03 #2941 by eMir_
By: Edin B.

17.01.13




Prijava ili Kreiraj račun da se pridružite razgovoru.

21 Jan 2013 22:00 #2953 by eMir_
by: edyn98

18.1.2013.g.




























Ovo bi mogao biti problem








Mehanizacija u stanju mirovanja :D


Prijava ili Kreiraj račun da se pridružite razgovoru.

05 Jun 2013 16:30 #3426 by eMir_

Prijava ili Kreiraj račun da se pridružite razgovoru.

24 Jun 2013 14:54 #3486 by eMir_
Federalno ministarstvo prometa počelo sa ispunjavanjem obećanja Tuzlacima

Radovi na dionici puta od Siporeksa do bolnice Kreka počeli su u avgustu prošle godine. Građanima je obećana nova savremena cesta koja će povezivati petlju Šićki Brod sa gradom, čime će i ulaz u grad dobiti ljepši i savremeniji izgled. Radovi su, međutim više puta prekidani i nastavljani, a nedavno je puštena u rad jedna, završena traka ovog dijela puta.

„Sa ove četiri trake, dvije su otvorene, a dvije će biti vrlo brzo od Siporeksa do bolnice Krekačime će se završiti dio projekta koji je koštao 10 200 000 KM, a to će biti spoj petlje Šićki Brod sa gradom, u reonu bolnice Kreka“, kazao je Enver Bijedić, federalni ministar prometa i komunikacija.

Nakon završetka radova ove dionice, trebali bi biti nastavljeni i radovi na drugom dijelu puta od Siporeksa do petlje Šićki Brod. Kako je već ranije najavljeno, cijela ova trasa trebala bi biti gotova sredinom 2014. godine.

„Zašto to do sad nije bilo završeno? Prije svega, zbog neriješenih imovinsko pravnih odnosa od petlje Šićki Brod prema gradu i zbog ovakvih vremenskih uslova“, kazao je Bijedić.

Vremenske prilike odlučiće o nastavku radova na ovoj dionici, obzirom da je za asfaltiranje puta potrebno nekoliko uvezaih dana sa približno istom temperaturom, kazao je Bijedić, dodajući da će Ministarstvo na čijem je čelu u svakom slučaju ispuniti obećanja data građanima Tuzle.



















@rtvslon.ba

Prijava ili Kreiraj račun da se pridružite razgovoru.

Time to create page: 0.102 seconds

 

Top