Bihać | Importanne Centar

16 Jan 2012 11:42 - 27 Nov 2018 14:44 #528 by Admir

Shopping centar - Udaljen svega 800 metara od pješačke zone i samog središta grada Bihaća u naselju Luke, prostire se na 2 etaže (prizemlje i 1. kat) i površine preko 18000 m2, nudi bogatu trgovačku, uslužnu i ugostiteljsku ponudu.

Stambeni blok - Čini ga oko 260 stanova visokog standarda gradnje i opreme, veličina stanova od 40 m2 do 75 m2, blok je projektiran kao zaseban neboder sa 15 katova ali je povezan sa shopping centrom spojnim mostom (topla veza) te je time omogućena stalna interna komunikacija sa cijelim sadržajem Importanne centra.

Hotel - Visoki standard sa 5 zvjezdica, oko 100 soba savremeno uređenih, prostranih i moderno dizajniranih, smješten u poslovnom neboderu na katovima od 10. do 14.
Uredski prostori - Smješteni u poslovnom neboderu na katovima od 2. do 7., na površini od 8000 m2, opremljeni po suvremenim svjetskim standardima.

Multiplex kino - 3 kino dvorane sa ukupno 480 mjesta i ostali zabavni sadržaji poput kuglane, diskoteke, mnoštvo caffe barova i restauranta, smješteno na 3. etaži Importanne centra

Garaža - Centar je dodatno obogaćen podzemnom garažom na dvije etaže sa 400 parkirnih mjesta.

Kompleks će infrastrukturno biti opremljen prema najvišim svjetskim standardima te osiguravati sve potrebne servis usluge s vlastitom tehničkom i sigurnosnom službom koja će biti svakodnevno na raspolaganju.

3D prikaz objekta:



Maketa objekta:





VIŠE NA PROJEKTU: Importanne Centar Bihać

Sei bella come un gol al 90´!

Prijava ili Kreiraj račun da se pridružite razgovoru.

16 Jan 2012 11:56 #529 by Admir
PHOTO UPDATE 12.01.2012.



Vise fotografija na linku projekta: Importanne Centar Bihac

Sei bella come un gol al 90´!

Prijava ili Kreiraj račun da se pridružite razgovoru.

26 Mar 2012 19:50 - 26 Mar 2012 19:53 #706 by corvus_edin
Počeli radovi na izgradnji Importane centra u Bihaću

U bihaćkom naselju Luke, danas je ozvaničen početak radova na izgradnji Importane centra. Projekat Importane grupe je vrijedan oko 50 miliona eura, a kompleks će se protezati na 75 hiljada metara kvadratnih. Ono što posebno izaziva pažnju jest da će ovo biti prvi centar u Unsko-sanskom kantonu koji konceptualno spaja poslovni, stambeni i shoping ambijent u jedinstvenu cjelinu.

Nimalo zanemariva činjenica jest da će centar, uz pozitivne efekte koje donosi sama gradnja, otvoriti i nova radna mjesta.
Vremenski okvir u kojem bi ovaj kompleks trebao biti završen je kraj 2013 ili početak 2014 godine.




Lokacija







Projekat




The following user(s) said Thank You: Admir

Prijava ili Kreiraj račun da se pridružite razgovoru.

27 Mar 2012 07:03 #707 by Admir
Super da su poceli radovi :)
Edine, imas pm.

Sei bella come un gol al 90´!

Prijava ili Kreiraj račun da se pridružite razgovoru.

04 Jun 2012 15:04 #1693 by corvus_edin
Objavljen je " Javni poziv za prikupljanje ponuda za iskop i zaštitu građevinske jame na izgradnji POSLOVNO – STAMBENOG KOMPLEKSA IMPORTANNE CENTAR BIHAĆ "

Prijava ili Kreiraj račun da se pridružite razgovoru.

17 Sep 2012 13:17 #2239 by Admir

Pocela izgradnja Importanne centra u Bihacu



Danas je u Bihaću ozvaničen početak radova "Importanne centar" grandiozne investicije u iznosu od 100 miliona KM. U narednih osamnaest mjeseci, koliko će trajati gradnja, bit će angažirani domaći izvođači, a novac od općinskih renti i od kupovine građevinskog materijala, te novac od izvođenja radova ostaje u Bihaću. To će direktno osjetiti građani Bihaća i zaposleni u realizaciji ovog projekta sa svojim obiteljima, saopćeno je iz općine Bihać.

"U ovom centru kada se otvori posao će naći 500 ljudi, a Bihać i kanton će kroz poreze i doprinose inkasirati najmanje 20 miliona maraka godišnje. Ova lokacija nam je omogućila da napravimo novi Bihać, a opredijelili smo se za ovaj grad jer je glavni grad kantona i na granici s Hrvatskom-najbliži zapadnoj Evropi. Vidljivi radovi Centra planirani su pred kraj marta i početak aprila", istakao je Jasmin Jaganjac, direktor "Project menagment" d.o.o, zahvalivši načelniku Musliću i premijeru Lipovači, koji su sa svojim suradnicima učinili velike napore da ohrabre investitora i da mu olakšaju dobijanje potrebnih dozvola.

Podsjećamo, početak radova na ovom objektu ozvaničen je u martu ove godine. Kako je potvrdila Sandra Ljubijankić, PR menadžerica Project Menagmenta, proteklih šest mjeseci rađena su ispitivanja tla, dok konkretni građevinski radovi počinju danas.

Bihać će ovim projektom dobiti novi urbani dio grada, od trgovina, kino dvorana i drugih brojnih sadržaja, do hotela s pet zvjezdica. Uz sve ovo, tržištu će, uz najmoderniji trgovački centar s podzemnim garažama, biti ponuđeni stanovi uređeni po američkim standardima, po izuzetno konkurentnim cijenama nižim od 1000 eura po m2. Za sigurnost kupovine banka će svakom kupcu davati kontragaranciju, što znači da je novac uložen u kupovinu ove nekretnine apsolutno zaštićen s mogućnošću povrata, što je novina na ovim prostorima.

"Mi danas počinjemo ovu veliku investiciju na području Bihaća koju izvodi bihaćka firma za koju će na ovom projektu raditi 1000 ljudi, koji su kroz ovaj posao pronašli radno mjesto. Htio bih zahvaliti godpodinu Zovki koji je prepoznao šansu za ovakav projekat u Bihaću. Mi gradimo "Importanne", tako da je ovo danas, dokaz svim onim zlim jezicima da od ovoga neće biti ništa, ali što bi se u narodu reklo: "Psi laju, karavane prolaze", istakao je načelnik Muslić prilikom današnjeg ozvaničenja radova "Importanne centra ".

Treba istaći da se radi o ozbiljnom investitoru i da je "Importanne grupacija" respektabilna tvrtka koja je u Hrvatskoj realizirala tri mega projekta, u Zagrebu "Importanne centar", "Importanne galeriju", a u Dubrovniku "Importanne resort", kompleks hotela najviše kategorije.


(eKapija/sa-c.net)
[/i]

Sei bella come un gol al 90´!

Prijava ili Kreiraj račun da se pridružite razgovoru.

15 Nov 2012 19:04 #2534 by Admir

Investitor Importanne centra u Bihaću odnio svu opremu i nestao s gradilišta



Kada je prije nekoliko mjeseci počela izgradnja Importanne centra u Bihaću, projekt je pompezno najavljen kao najveća inozemna investicija u BiH u ovoj godini, koja će osigurati 500 radnih mjesta, prosperitet i razvoj. No, prema posljednjim informacijama iz tog grada, od modernog stambeno-poslovnog centra u naselju Luke izgleda neće biti ništa.

Gradilište je ovih dana sablasno prazno, a jedino što je ostalo od "grandiozne investicije" vrijedne 100 miliona KM je uništena saobraćajnica.

Prema riječima Emdžada Galijašević, novog načelnika Bihaća, investitori su doslovce nestali.

"Iselili su svoje kancelarije sa gradilišta, odnijeli svu opremu i otišli, a da nikoga nisu obavijestili. Prema informacijama koje sam ja dobio iz Općine oni su kupili to zemljište, počeli graditi i sada su jednostavno nestali", kazao je Galijašević za Klix.ba.

On je dodao da se nada da će u budućnosti imati priliku da porazgovara s investitorima i sazna o čemu se tačno radi.

Građani Bihaća uznemireni su i ogorčeni sve češćim glasinama da je investitor iz Hrvatske Importanne Grupa odustala od projekta "ispred našeg vremena", kako ga je svojevremeno za Klix.ba opisala PR menadžerica Sandra Ljubijankić.

S razlogom se Bišćani osjećaju prevarenima. Investitor i tadašnji načelnik Bihaća Albin Muslić su, osim radnih mjesta, obećavali razvoj regije, turizma i punjenje kantonalne kase sa 20 miliona KM godišnje. Da li su bila u pitanju samo puka predizborna obećanja za lakovjerne ostaje da se utvrdi. Galijašević napominje da sve ukazuje na to, jer je gradilište ispražnjeno odmah nakon izbora.

Iz Importannea u Bihaću danas nismo uspjeli dobiti nikoga za komentar. Na brojeve telefona na koje smo ih ranije zvali niko se ne javlja, a ni na naše emailove odgovora nije bilo. U sjedištu kompanije u Zagrebu nam je rečeno da su članovi Uprave na poslovnom putu i da nisu u mogućnosti davati izjave za medije.

Pošto, prema svemu sudeći, neće dobiti obećani tržni centar, a ni radna mjesta koja je ova investicija trebala donijeti, građanima Bihaća ostaje da razmišljaju kako će obnoviti razorenu saobraćajnicu.


(klix)
[/i]

Sei bella come un gol al 90´!

Prijava ili Kreiraj račun da se pridružite razgovoru.

19 Nov 2012 18:43 - 19 Nov 2012 18:43 #2564 by corvus_edin
lock thread

:side:

Prijava ili Kreiraj račun da se pridružite razgovoru.

19 Nov 2012 18:46 #2565 by Admir
:agree:

Sei bella come un gol al 90´!

Prijava ili Kreiraj račun da se pridružite razgovoru.

30 Nov 2012 12:05 #2648 by Admir

Nakon što su se investitori povukli: Gradnja Importanne centra u Bihaću ipak dogovorena za proljeće



Projekat Importanne centra u Bihaću, najavljivan kao grandizoni, koji je trebao otvoriti 500 radnih mjesta te ostvarivati godišnji prihod od oko 120 miliona, od čega bi sama država BiH imala koristi od oko 20 do 25 miliona KM nikada nije ušao u realizaciju. Radovi započeti u septembru su obustavljeni, a firma je povukla svoje strojeve sa gradilišta i zatvorila kancelarije u Bihaću.

Ovo je potvrdio Nedžad Galijašević, naćelnik Bihaća, koji se ipak nada da još nije sve gotovo jer su se investitori, odnosno firma Project menagment, poslije njegove izjave u medijima u kojoj ih optužuje da su pobjegli, vratili i obavili razgovore sa načelnikom Galijaševićem.

"Činjenica je da su oni iselili svoju kancelariju koju su imali u Bihaću, povukli su se strojevi i ja sam tad rekao da su oni pobjegli. Ali onda su predstavnici firme došli prije par dana i razgovarali smo šta i kako dalje. Moramo zajedno tražiti rješenje. Tad smo se i dogovorili da se gradnja nastavi na proljeće. Ali mi, kao općina i ja kao načelnik ne možemo ništa definitivno potvrditi jer sve je do njih", kazao je Galijašević.

Ono što je pozitivno u cijeloj ovoj priči je da su oni zemlju na kojoj bi Importanne bio smješten definitivno od grada kupili, isplatili su sve svoje obaveze prema općini i prema bihaćkoj firmi Sanny boy koju su angažovali za građevinske usluge. Tako da su do sada, dodaje on, u Bihaću ostavili 2, 5 miliona maraka

"Jedan od razloga što su otišli je, prema mom mišljenju, što oni nisu sigurni da li imaju kapaciteta za toliki projekat. To je veliki izazov. Problem je što nisu imali nikakve potražnje za stanove", smatra Galijašević.

Građani Bihaća su ljuti, ali i znatiželjni šta će se desiti sa obećanim centrom jer im je on predstavljao nadu u bolje sutra. Mada trenutno, veći im problem stvara uništena saobraćajnica, koje je preduzeće Project menagment ostavilo iza sebe.

"Ono što bih ja volio da se cesta dovede u prvobitno stanje. U prvoj fazi da se naspe put ako će nastaviti radove, a ako neće dalje raditi, da se taj put asfaltira. Najgore je što to izgleda veoma ružno, nakuplja se voda, može biti izvor neke zaraze. Zemljište je sad u gorem stanju nego kad je kupljeno", zaključuje načelnik Galijašević.

Podjećamo, objekat Importanne Centar Bihać – Luke sa blizu 75.000 metara kvadratnih iskoristive površine treba se graditi u blizini Sportske dvorane Luke, na zemljištu kojeg je općina Bihać dodijelila putem javnog poziva. U kompleksu treba biti otvoren shopping centar koji će zauzimati površinu od 18.000 metara kvadratnih, brojni ugostiteljski objekti, diskoteka, kuglana te multipleks kino sa tri dvorane. U jednom od dva nebodera bit će smješteni poslovni prostori i hotel sa pet zvjezdica.


(eKapija/foto:sa-c.net)
[/i]

Sei bella come un gol al 90´!

Prijava ili Kreiraj račun da se pridružite razgovoru.

Time to create page: 0.089 seconds

 

Top