Sport u BiH

14 Apr 2012 19:42 - 24 Okt 2014 15:27 #826 by Admir

Sei bella come un gol al 90´!

Prijava ili Kreiraj račun da se pridružite razgovoru.

14 Apr 2012 19:45 - 14 Apr 2012 19:45 #827 by Admir
Željo u Gradačcu došao na korak do titule



Željezničar je trijumfalno prošao kroz gostovanje u Gradačcu, gdje su sa 3:0 bili bolji od Zvijezde, te se s obzirom na poraz Širokog, primakli na korak do osvajanja naslova prvaka Bosne i Hercegovine.
Željezničar je dobro počeo susret u Gradačcu. Lider Premijer fudbalske lige Bosne i Hercegovine poveo je u 15. minuti, kada je za 1:0 strijelac bio nekadašnji igrač Zrinjskog Vernes Selimović.

Nakon primljenog gola, domaći su fudbaleri preuzeli kontrolu nad igrom i u dva navrata zaprijetili veteranu na golu Željezničara, Adnanu Guši, koji je ponovo bio na visini zadatka i sačuvao je svoju mrežu netaknutom.

Za neiskorištene prilike slijedi kazna, kaže nepisano fudbalsko pravilo, koje je u djelo sproveo Željezničar. Minutu prije odlaska na odmor dosuđen je sloboda udarac za sarajevske plave. Loptu je uzeo Mirsad Bešlija i sjajnim šutem pogodio mrežu Zvijezde za vodstvo plavih od 2:0.

Sarajevski plavi povisili su na 3:0. Po lijevoj strani je odlično prošao Zajko Zeba, koji je ubacio u kazneni prostor gostiju, gdje se najbolje snalazi Selimović, koji svojim drugim golom postavlja konačan rezultat od 3:0.

(sportsport.ba)
[/i]

Sei bella come un gol al 90´!

Prijava ili Kreiraj račun da se pridružite razgovoru.

21 Nov 2012 19:35 #2571 by Admir

Plava lokomotiva pregazila Olimpic



Nakon pobjede od 1:0 na Otoci, nogometaši Željezničara večeras su ovjerili plasman u polufinale Kupa BiH.

Najraspoloženiji danas u redovima Plavih, bio je veznjak Nermin Jamak koji je sa dva gola srušio sve nade najmlađeg sarajevskog premijerligaša.

U 4. minuti Selimović je pokušao, ali je odbrana Olimpica otklonila opasnost. Samo minut kasnije, Bekrić je ubacio sa lijeve strane, ali je Adilović zakasnio na loptu.

U 25. minuti Adilović je pokušao, lopta se od živog zida odbila ponovo do njeg, a iz drugog pokušaja Fejzić je bio uspješniji. Nedugo nakon toga, korner za domaće. Adilović je šutirao glavom, ali je lopta otišla visoko iznad gola Olimpica.

Bez golova se završilo prvo poluvrijeme, a samo dvije minute se protekle u nastavku susreta kada je za 1:0 pogodio Jamak. Domaći su nakon toga nastavili prijetiti. Svraka je uposlio Bekrića koji sa desetak metara nije uspio savladati golmana Fejzića.

U nastavku smo gledali samo igru Plavih, posebno nakon što je na otvaranju Jamak svojim drugim golom u 60. minuti skoro pa trasirao Željin put u narednu fazu natjecanja. Bio je to eurogol Jamaka na asistenciju Svrake.

Redale su se, zatim, prilike pred golom Fejzića. U 61. minuti Fejzić brani udarac Jamaka, zatim Stanić šutira pored gola, a nije bio precizan niti Vasilić. Selimovićev pokušaj u 69. minuti je također bio naprecizan. Samo nekoliko trenutaka kasnije, gužva u šesnaestercu, Svraka je došao do lopte, ali se nije najbolje snašao.

U 75. minuti Adilović je izašao sam pred golmana Fejzića ovaj mu brani, lopta opet dolazi do Adilovića koji ovaj put loše šutira. Na kraju lopta stiže do Zolotića, ali je Fejzić ostao nesavladan

Pet minuta prije kraja susreta, Bekrić je izveo korner, ali stanićev udarac odlazi preko gola. Nakon toga, Bekrić je izveo još jedan korner, mladi Hodžić je glavom šutirao, a lopta je otišla malo pored desne stative.

Konačnih 3:0 djelo je Adilovića. Bekrić je centrirao, te je pronašao centarfora Želje na drugoj stativi koji ne neometan poslao loptu u mrežu.

Ranije su se u polufinale Kupa BiH plasirali Zrinjski, Sloga i Široki Brijeg.


(sportsport.ba)
[/i]

Sei bella come un gol al 90´!

Prijava ili Kreiraj račun da se pridružite razgovoru.

21 Nov 2012 19:36 #2572 by Admir

Osim: Kada se "otkočimo" rijetko ko nam se može oduprijeti



Fudbaleri Željezničara plasirali su se u polufinale Kupa Bosne i Hercegovine pobjedom nad Olimpicom od 3:0 u revanš susretu četvrtfinala.

Trener Plavih, Amar Osim je nakon susreta bio zadovoljan prikazanim te je u svojoj izjavio rekao:

"Zadovoljan sam kako smo odigrali pogotovo u drugom poluvremenu. U prvom poluvremenu je imao i Olimpic svojih šansi, ali isto tako i mi smo u par navrata opasno zaprijetili i malo nam je nedostajalo da i ranije postignemo pogodak".

"U drugom dijelu smo na vrijeme postigli gol i onda je sve krenulo onako kako smo mogli samo poželjeti. Ovo je možda i najboljih naših 45 minuta u sezoni, no realno uz dužno poštovanje prema svim našim protivnicima mi kada se "otkočimo" rijetko ko nam se može oduprijeti. U takvim situacijama je onda samo pitanje da li će naš protivnik primiti dva, tri ili pet komada", kazao je Osim.

Na postavljeno novinarsko pitanje, da li je zadovoljan prvim dijelom sezone s obzrom da je do kraja istog ostala samo jedna utakmica, Osim je kratko istakao:

"Ako pobijedimo Široki biću prezadovoljan".


(sportsport.ba)
[/i]

Sei bella come un gol al 90´!

Prijava ili Kreiraj račun da se pridružite razgovoru.

21 Nov 2012 19:38 #2573 by Admir

Drama u Zenici, Široki na penale izborio polufinale



Nogometaši Širokog Brijega izborili su polufinale Kupa Bosne i Hercegovine nakon što su u uzvratnoj utakmici na penale bili bolji od Čelika u Zenici.

U prvom susretu Zeničani su na Pecari, pogotkom Saše Kajkuta, uspjeli izjednačiti u posljednjih desetak minuta, pa su momci Vlade Jagodića imali nešto lakši posao danas, no obzirom da im je gostovala ekipa Širokog, nije bilo prostora za opuštanje.

Utakmica na Bilinom Polju donekle je ispunila očekivanja, barem se u nastavku imalo šta vidjeti. U prvih 45 minuta nije bilo puno uzbuđenja. U petoj minuti Mešanović se ubacio pred peterac gostiju, ali ga je Marković omeo i spriječio rano vodstvo Čelika.

Gosti su prvi put ozbiljnije zaprijetili tek u 31. minuti, Zlomislić je pucao s 23 metra, Nurković je bio siguran. U 37. minuti dobra akcija Čelika, Bajraktervić sjajno proigrao Kajkuta na lijevoj strani, ovaj ubacio u šesnaesterac, Travančić pucao pored Bilobrkove desne stative.

Umalo je Široki poveo u 38. minuti kada je Roskam spustio loptu za Šilića, koji je s petnaestak metara šutirao malo iznad gola domaćih.Tek u finišu prvog dijela konkretne prilike. Travančić je izveo korner, Kajkut glavom pucao i pogodio prečku, a isti je igrač u nastavku akcije, nakon ubačaja Maletića s lijeve strane, prebacio loptu preko gola.

Crno-crveni su uspjeli povesti u 60. minuti. Kajkut je ubacio s desne strane, Barać odlično primio loptu, napravio sebi prostor i sjajnim udarcem matirao Bilobrka.

Krenuo je potom Široki na sve ili ništa. Izjednačili su gosti deset minuta prije kraja. Džidić je dugom loptom pronašao Ćorića, koji je skoro iz nemoguće situacije loptu poslao iza leđa Nurkovića. Do kraja utakmice po nekoliko prilika, a u 91. minuti umalo su gosti stigli do pobjede i prolaza u polufinale. Greška Čovića, a Wagner ne pogađa iskosa s lijeve strane.

Nakon što je susret ova dva kluba ponovo završen rezultatom 1:1, pristupilo se izvođenju penala. Više sreće imao je Široki i plasirao se dalje.

Penali:
1. serija: Wagner pogodio (Široki), Barać siguran na drugoj strani.
2. serija: Ivanković siguran, Čović također siguran.
3. serija: Ješe zabio za 3:2 vodstvo u penalima, Bilobrk brani udarac Jusića.
4. serija: Zlomislićev udarac odbranio Nurković, Mešanović izjednačio na 3:3
5. serija: Barišić siguran (5:4), Kajkut pogodio za 5:5.
6. serija: Ćorić je pogodio za 6:5, Božičić promašio.


(sportsport.ba)
[/i]

Sei bella come un gol al 90´!

Prijava ili Kreiraj račun da se pridružite razgovoru.

21 Nov 2012 19:39 #2574 by Admir

Jagodić: Sreća je bila na strani Širokog Brijega



Ekipa Čelika ispala je iz Kupa BiH nakon poraza u revanš susretu četvrtine finala protiv Širokog Brijega. Širokobriježani su bili bolji nakon izvođenja penala, a oba trenera su nakon susreta dali svoje izjave.

Trener gostiju, Slaven Musa je nakon susreta kazao:

"Veoma sam zadovoljan utakmicom koju smo večeras odigrali. Žao mi je kolege Jagodića i ne bih volio da znam kako se on osjeća. Pred nama je veliki zadatak. Igrom u večerašnjem susretu sam zadovoljan".

Trener Zeničana, Vlado Jagodić je nije krio razočaranje ishodom večerašnje utakmice.

"Koliko je Musa sretan, toliko sam ja nesretan, no moram reći da su igrači odgovorili zadataku koji se pred njih postavio. Istina je da sam manje zadovoljan ishodom utamice, ali sreća je bila na strani Širokog Brijega. Sada je pred nama teška utakmica. Okrećemo se prvenstvu jer nam slijedi utakmica sa Olimpicom i sada mislimo na nju prije svega", rekao je Jagodić nakon ispadanja iz Kupa BiH.

(sportsport.ba)
[/i]

Sei bella come un gol al 90´!

Prijava ili Kreiraj račun da se pridružite razgovoru.

22 Nov 2012 19:55 #2584 by Admir

Borac lakši za 5000 KM, nove kazne za Želju i Sarajevo



Disciplinska komisija NS/FS BiH na sjednici održanoj danas, odredila je kazne za klubove i pojedince zbog loše organizacije utakmica i nesportskog ponašanja igrača i navijača.

Kaznu od 5000 KM dobio je banjalučki Borac i to zbog dva razdvojena incidenta. Zbog uništavanja stolica i ubacivanja istih na teren od strane navijača Borca, u susretu protiv Travnika, klub je kažnjen sa 3000KM, a dodatnih 2000KM će u kasu Saveza uplatiti zbog propusta u organizaciji meča sa Širokim.

Nove kazne dobili su Sarajevo i Željezničar. Bordo tim je kažnjen sa 2000KM zbog upotrebe pirotehničkih sredstava u susretu protiv Zrinjskog, dok će Plavi platiti 1500KM zbog loše organizacije susreta sa veležom. GOŠK je također zbog loše organizacije meča sa Rudarom iz Prijedora kažnjen sa 2000KM, a isto je pošao i Čelik.

Zvijezda iz Gradačca je kažnjena sa 1000KM, a istu kaznu je dobio i njihov dopredsjednik Nurudin Peštalić zbog neodgovornog ponašanja. Igrač tima iz Gradačca Almir Halilović zbog crvenog kartona pauziraće tri utakmice, a istu kaznu je dobio i fudbaler Travnika Adin Lihovac. Po dvije utakmice zbog crvenog kartona će propustiti fudbaler Čelika Kenan Horić, te Anto Radeljić iz Zrinjskog.

Trener FK Slavija Dragan Macan zbog neodgovornog ponašanja kažnjen je sa jednom utakmicom zabrane.

(sportsport.ba)

Sei bella come un gol al 90´!

Prijava ili Kreiraj račun da se pridružite razgovoru.

24 Nov 2012 15:36 #2590 by Admir

Radnik Sarajevu "ukrao" jesenju titulu?



Lider na tabeli, FK Sarajevo, razočarao je na gostovanju u Bijeljini, gdje je poražen od Radnika.

Radnik je danas zasluženo stigao do pobjede protiv indisponiranog bordo sastava. Od samog početka su domaći nogometaši krenuli hrabro, ne obazirajući se na to što im u goste dolazi lider na tabeli.

Nikić je u 11. minuti s lijeve strane tukao pored gola Bandovića. Zatim je Kapetan pucao s 25 metara, ali je Bandović bio siguran. Nikićev drugi pokušaj otišao je preko gola. Basara je po desnoj strani stvarao gostima dosta problema, pa je njegov ubačaj u 27. minuti Bandović zaustavio iz drugog pokušaja.

Prvu kakvu-takvu priliku gosti su imali u 28. minuti, kada je Hadžić nakon ubačaja Suljića pucao iskosa s desne strane visoko preko gola. Do kraja prvog dijela nije bilo većih uzbuđenja i na odmor se otišlo pri rezultatu 0:0.

Šest minuta u nastavku bilo je Radniku dovoljno da dođe do vodstva. Ristić je krenuo lijevom stranom, nesebično ubacio pred peterac, Basara je natrčao i zakucao loptu u mrežu Sarajlija.

Nemoćni gosti zaprijetili su tek u 72. minuti. Bila je to stopostotna prilika, Dupovac je pucao sa 12 metara, Lučić loptu izbacio u korner. U 77. minuti Radnik je stigao i do drugog gola i do tri boda. Kapetan je započeo akciju, na kraju Nikić došao do lopte, napravio nekoliko koraka i onda topovski loptu smjestio ispod Bandovićeve prečke.

U samoj završnici utakmice, nakon jednog kornera, Hadžić je postigao gol za 2:1. Domaći su tražili igranje rukom od strane gostujućeg napada, no sudac Husein Terzić priznao je gol i smatra da je Hadžić igrao ramenom.

Sarajevo je pružilo očajnu igru u Bijeljini i savlada li Željezničar sutra Široki Brijeg na Grbavici, jesenja titula pripast će Plavima.


(sportsport.ba)
[/i]

Sei bella come un gol al 90´!

Prijava ili Kreiraj račun da se pridružite razgovoru.

24 Nov 2012 15:37 #2591 by Admir

Horde zla izviždale igrače Sarajeva



U najgore odigranoj utakmici ove sezone, Sarajevo je poraženo od Radnika u Bijejini rezultatom 2:1.

Veliki broj navijača Sarajeva, koji je stigao danas u Bijeljinu kako bi zajedno sa svojim ljubimcima proslavili jesenju titulu, bio je bijesan nakon utakmice, a umalo je došlo i do incidenata.

Naime, nakon posljednjeg sudijskog zvižduka, navijači bordo tima su igrače Sarajeva "nagradili" zvižducima i psovkama, te su ih osudili za nezalaganje na terenu.

Situacija je u jednom trenutku umalo izmakla kontroli, a policija je morala do svlačionica ispratiti igrače Sarajeva.


(sportsport.ba)
[/i]

Sei bella come un gol al 90´!

Prijava ili Kreiraj račun da se pridružite razgovoru.

24 Nov 2012 15:38 #2592 by Admir

Jović: Pojedinci su samo sebi napisali ispisnice



U okviru 15. kola BH Telecom Premijer lige fudbaleri Sarajeva pretrpjeli su poraz na gostovanju u Bijeljini, a šef stručnog štaba bordo momčadi Dragan Jović, nakon susreta je bio jako razočaran.

"Prije svega želim istaći da je Radnik zasluženo slavio. Izuzetno sam razočaran, nokautirani smo u Bijeljini. Pojedini igrači su danas sami sebi dodijelili ispisnice", istakao je Jović.

"Bacili smo mrlju na čitavu polusezonu. Ovo sve gorimi, a pritom ne želim umanjiti uspjeh Radnika. Transfer lista u zmiskom prelaznom roku će biti velika", dodao je razočarani trener Sarajeva.


(sportsport.ba)
[/i]

Sei bella come un gol al 90´!

Prijava ili Kreiraj račun da se pridružite razgovoru.

Time to create page: 0.103 seconds

 

Top