Aerodrom Sarajevo ispratio milionitog putnika u 2018. godini

sarajevo airport aerodrom mike 68 flickr

S Međunarodnog aerodroma Sarajevo danas je ispraćen milioniti putnik u 2018. godini, što predstavlja rekordan broj putnika u jednoj godini na najvećem i najfrekventnijem aerodromu u Bosni i Hercegovini.

Milioniti putnik s Međunarodnog aerodroma Sarajevo u 2018. godini zabilježen je na redovnoj liniji turske aviokompanije Turkish Airlines. Milioniti putnik je Aida Brino, koji je nagrađena prigodnim poklonima, poklon voucherom u Duty Free Shopu Međunarodnog aerodroma Sarajevo te jednom besplatnom povratnom kartom na relaciji Sarajevo-Istanbul.

"Poslovno putujem u Istanbul. Ovakve stvari ranije sam samo čitala u novinama, tako da je prilično nestvaran, ali isto tako i lijep osjećaj biti milioniti putnik", istakla je Birno.

Direktor Međunarodnog aerodroma Sarajevo Armin Kajmaković, koji je uručio poklon sretnoj putnici, istakao je kako je ovo važan događaj u historiji aerodroma, te podsjetio kako Međunarodni aerodrom Sarajevo naredne godine obilježava 50 godina od osnivanja.

"Moje iskrene čestitke našoj milionitoj putnici, kao i našem dugogodišnjem partneru aviokompaniji Turkish Airlines, mogu kazati jednom od naših najvažnijih i strateških partnera koji sa sarajevskog aerodroma prevozi najveći broj putnika, a to je 20 posto sveukupno prevezenih putnika" rekao je Kajmaković.

Međunarodni aerodrom Sarajevo ovom brojkom zabilježio je rast od devet posto u odnosu na isti period prošle godine. S više od milion putnika godišnje, blizu 12.000 operacija i prevozom više od dva miliona kilograma cargo robe, Međunarodni aerodrom Sarajevo je najuspješniji u BiH.

(AA)

Prijavite se ili registrujte kako biste ostavili komentar.

Prijavite se Registrujte se

Top