Aerodrom u Sarajevu u narednim mjesecima planira uvođenje novih linija za Evropu i svijet

sa airport jan 05 22 3

Nakon što je Međunarodni aerodrom u Sarajevu nedavno saopćio kako je decembar 2021. godine predstavljao najprometniji 12. mjesec ikada, zvaničnici su najavili i otvaranje novih aviolinija u narednom periodu.
Prema dostupnim informacijama, Međunarodni aerodrom u Sarajevu u narednim mjesecima planira pokretanje letova za nekoliko destinacija u Evropi, ali i ostatku svijeta.

"Ove godine ćemo vidjeti pokretanje novih linija i dolazak novih aviokompanija na sarajevski aerodrom. Wizz Air će od marta uvesti liniju iz Londona, a letovi će se obavljati dva puta sedmično, Također, Air Cairo će započeti letove između Hurgade i Sarajeva isto tako dva puta sedmično. Pregovaramo s još nekoliko aviokompanija i stalno radimo na širenju naše ponude i mreže destinacija iz Sarajeva", saopćeno je iz aerodroma.

Također, naglašeno je kako je fokus Međunarodnog aerodroma u Sarajevu na dalekim destinacijama.

"U pregovorima smo s aviokompanijama iz SAD-a. Nadalje, u pregovorima smo oko pokretanje direktnih letova između BiH i Kanade, kao i Kine i nekoliko evropskih tržišta s kojima nemamo povezanost poput Italije, Španije i Poljske", navodi se.

Osim razgovora o novim linijama, sarajevski aerodrom ove ljetne sezone planira povećanje broja letova postojećih avioprevoznika.

Tokom 2021. godine Međunarodni aerodrom u Sarajevu opslužio je ukupno 767.133 putnika, što je više za 517.491 putnika ili 207,29 posto u poređenju sa prethodnom godinom.

Sarajevski aerodrom je tokom prošlog mjeseca zabilježio 70.200 putnika, što je najprometniji decembar ikada. Aerodrom je imao porast od 425 posto ili 56.833 putnika više u odnosu na isti mjesec 2020. godine, te 22 posto ili 12.482 putnika više u odnosu na decembar 2019. godine.

(klix.ba/foto:sa-c.net)

Prijavite se ili registrujte kako biste ostavili komentar.

Prijavite se Registrujte se

 

Top