Boxmark Leather počeo gradnju nove hale u Lukavcu

boxmark lukavac visual

Kamen temeljac za izgradnju nove proizvodne hale kompanije Boxmark Leather u Lukavcu položen je u srijedu, 11. novembra.

Kako prenosi portal BiznisInfo, izgradnja objekata podijeljena je u dvije faze. Tako će prva proizvodna hala od 7.500 kvadratnih metara biti završena do kraja aprila 2021. godine. Drugi nivo izgradnje, za koji se trenutno radi projektna dokumentacija, planirano je da se završi do kraja 2021. godine i obuhvata 15.000 kvadratnih metara.

Po okončanju izgradnje, Boxmark Leather će imati na raspolaganju 27.000 kvadratnih metara za proizvodnju, uključujući postojeći objekat.

Boxmark Leather u vlasništvu je austrijske kompanije Boxmark Holding iz Feldbacha i Grupacije Boxmark koja je specijalizirana za proizvodnju kože i kožnih proizvoda. Rade za potrebe automobilske industrije, za renomirane proizvođače kao što su Mercedes, Audi, BMW, VW, Škoda i ostali.

Grupacija zapošljava oko 5.000 radnika širom svijeta i to u Austriji, Sloveniji, Hrvatskoj, Argentini, Kini i Meksiku. Boxmark Leather Lukavac upošljava preko 800 radnika sa tendencijom upošljavanja najmanje 1.500 radnika do kraja 2021. godine.

- Koristimo priliku da se još jednom zahvalimo lokalnim i kantonalnim vlastima koji su prepoznali naš projekat i pružili nam značajnu podršku. Napominjemo da je ovo jedan primjer uspješne saradnje lokalne i kantonalne vlasti usmjeren ka stvaranju bolje slike lokalne zajednice - poručili su iz Boxmark Leather, prenio je BiznisInfo pozivajući se na Lukavački.ba.

(biznisinfo.ba)

Prijavite se ili registrujte kako biste ostavili komentar.

Prijavite se Registrujte se

Top