Otvaranje kino dvorane u Ljubuškom najdalje do februara 2020.

ljubuski kulturni centarGradonačelnik Ljubuškog Nevenko Barbarić izjavio je kako će kino dvorana u tom gradu biti otvorena u sljedećih nekoliko mjeseci, odnosno, do kraja godine.

Prema njegovim riječima, radovi se ne bi trebali odužiti, a i ako se oduže, to će biti najdalje do Dana Grada Ljubuškog – 21. februara.

"Mi ne želimo otvoriti kino i da onda nemamo sadržaja pa da ga treba zatvoriti. Taj projekt je sada na J.P. Parkovi. Vijeće je njima dalo te ovlasti i mi idemo završiti taj projekt", kazao je Barbarić za Fenu.

Napomenuo je kako je trenutno u postupku nabavka opreme i svega onoga što jedna takva dvorana treba imati i dodao kako su glavni izvori financiranja proteklih godina bili Grad i Parkovi, a dio sredstava je donirala i Vlada Republike Hrvatske kroz projekte pomoći Hrvatima izvan RH.

Projekt obnove počeo je prije više od 10 godina, ali izuzev dijela građevinskih radova ništa drugo nije završeno.

U ljeto 2016. godine raspisan je natječaj za rekonstrukciju zgrade, investitori projekta bili su Javno poduzeće Parkovi d.o.o. Ljubuški i tada Općina Ljubuški.

U 2017. godini završena je prva faza koja je koštala oko četvrt milijuna maraka i tada su završeni osnovni građevinski radovi, uređenje krova, zidova, fasade, otvora.

Istovremeno, uređen je i prostor ispred zgrade, asfaltirana ulica, prošireno i uređeno parkiralište, trotoar, zelena površina, rasvjeta, u što je uloženo 40.000 maraka.

Protekle godine nastavljena je druga faza radova i unutarnje uređenje.

(Fena/sa-c.net)

Prijavite se ili registrujte kako biste ostavili komentar.

Prijavite se Registrujte se

Top