Počinje priprema tendera za izvođača radova na sanaciji Luke Brčko

luka brcko biznisinfo

Vlada Brčko distrikta BiH usvojila je na jučerašnjoj sjednici Prijedlog odluke o imenovanju članova Jedinice za implementaciju projekta Luka Brčko i Prijedlog odluke o imenovanju članova Koordinacionog tijela za praćenje pripreme neophodnih dokumenata za implementaciju spomenutog projekta, saopšteno je na sajtu Vlade.

Pero Gudeljević, šef Odjeljenja za privredni razvoj, sport i kulturu, rekao je da bi ovo tijelo trebalo da ubrza pripremu cjelokupne dokumentacije kako bi se moglo krenuti s realizacijom.

"Imenovanje jedinice je ugovorna obaveza koju je Brčko preuzelo potpisivanjem ugovora sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj, i nakon današnjeg imenovanja, ono će početi s radom odmah kako bi se napravili prvi koraci, a to je angažovanje konsultanata koji će pripremiti tendersku dokumentaciju da bi u narednih nekoliko mjeseci mogao biti raspisan javni poziv za odabir izvođača na svim potprojektima koji su predviđeni u okviru projekta revitalizacije Luke" - pojasnio je Gudeljević.

On je naveo da je riječ o četiri projekta koja su kandidovana ranije prilikom zahtjeva za dobijanje kredita i petom projektu u vezi s nabavkom dizalice.

(eKapija.com)

Prijavite se ili registrujte kako biste ostavili komentar.

Prijavite se Registrujte se

Top