Potpisan ugovor za početak izgradnje Olimpijskog bazena u Mostaru

olimpijski bazen mostar visual 2Ugovor za početak izgradnje Olimpijskog bazena u Mostaru potpisali su u srijedu mostarski gradonačelnik Mario Kordić, direktor Direkcije za izgradnju Kulturno sportskog centra u Mostaru Edin Prašo i direktor građevinske firme Hering d.d. Široki Brijeg Ladislav Bevanda.

Potpisani Ugovor u vrijednosti od 11 miliona maraka odnosi se na prvu fazu izgradnje bazena koja podrazumijeva izgradnju konstrukcije, krova i fasade 'Olimpijskog bazena Mostar'.

Gradonačelnik Kordić kazao je kako se već puno pričalo o bazenu te da je potpisivanje ugovora i početak njegove izgradnje konačno došao u pravom trenutku, s obzirom da je Mostarka Lana Pudar jučer postala juniorska svjetska prvakinja u plivanju.

"Čestitamo Lani na ovom uspjehu. Priča oko Olimpijskog bazena u Gradu Mostaru je nekako krenula s Laninim uspjesima i njenom vidljivošću u ovom sportu. Svima nama je ona poslužila kao inspiracija, počev od federalnog nivoa, kantonalnog i nas na lokalnom nivou da ovu temu vrlo ozbiljno shvatimo i da vrlo ozbiljno krenemo. Nakon što smo proveli sve potrebne procedure konačno danas potpisujemo ovaj ugovor i nadam se da u vrlo skorom roku krećemo s izabranim izvođačem u izgradnju Olimpijskog bazena", kazao je gradonačelnik.

Dodao je kako se u isto vrijeme rade dva velika infrastrukturna projekta u Mostaru, bazen i gradska dvorana, te ocijenio kako je predanim radom, kako se radilo i protekle tri godine, to sve skupa moguće napraviti.

"Kako sada stvari stoje, ta dva velika ili historijska infrastrukturna projekta za Grad Mostar će ipak biti završena", ustvrdio je Kordić.

Direktor Direkcije za izgradnju Kulturno sportskog centra u Mostaru Edin Prašo kazao je kako izgradnja ovog objekta znači veliki iskorak u jednu novu vizuru grada.

"Prva faza izgradnje bazena na koju se odnosi potpisani ugovor podrazumijeva vremenski termin od 18 mjeseci. S izgradnjom velikog glavnog objekta, samih bazena i korpusa objekta mi završavamo većinu izgradnje što se tiče samog kompleksa Olimpijskog bazena u Mostaru. Pored izgradnje konstrukcije radi se i o pokrivanju i dijelu fasade koja zatvara taj objekt", pojasnio je Prašo.

Direktor širokobriješke građevinske firme Hering Ladislav Bevanda zahvalio je investitoru na ukazanom povjerenju te naglasio kako će radovi početi već sutra i da će sve nastojati napraviti u skladu s ugovorom.

Zadovoljstvo potpisivanjem ugovora izrazio je i predsjednik mostarskog Gradskog vijeća Salem Marić, koji je zahvalio gradonačelniku Kordiću ali i bivšem federalnom premijeru Fadilu Novaliću i tadašnjoj Vladi FBiH koja je osigurala sredstva s kojima trenutno raspolažu.

"Ovih devet miliona maraka koje sad imamo je osigurala ta vlada. Siguran sam da ćemo nastaviti i sa novom Vladom i vladama i da ovaj projekt neće stati do njegovog konačnog završetka, a gradonačelnik i ja, kao i naši saradnici, potrudit ćemo se da to bude što prije završeno", poručio je Marić.

(sa-c.net)

Prijavite se ili registrujte kako biste ostavili komentar.

Prijavite se Registrujte se

 

Top