Prezentacija idejnog rješenja novog objekta Doma zdravlja u Bihaću

dom zdravlja bihac in out arh.studio 3DU Bihaću je organizovana prezentacija idejnog rješenja za gradnju novog objekta Doma zdravlja u Bihaću. Prezentaciju su organizovali predstavnici kantonalne vlasti i menadžment Doma zdravlja Bihać a prezentirano rješenje, odabrano nakon provedenog konkursa koji je raspisao DZ Bihać, potpisuje Miron Ibrahimpašić, IN/OUT arh studio iz Bihaća.

''Novu 2022. godinu počinjemo prezentacijom kapitalnog projekta izgradnje Doma zdravlja u Bihaću. Vlada Unsko-sanskog kantona imenovala je, odmah nakon potresa u kojem je postojeći objekat oštećen, radni tim koji je stručno i finansijski pratio potrebe DZ Bihać i u organizaciji rada i u procesu koji zakonski prethodi izgradnji novog objekta. Finansijska konstrukcija je osigurana, inicijativom zastupnika iz Skupštine, planirana su tri miliona KM u prijedlogu budžeta za ovu godinu'', kazao je Mustafa Ružnić, premijer USK.

Tokom zemljotresa, sa epicentrom u Petrinji, u susjednoj Hrvatskoj prošle godine postojeći objekat Doma zdravlja u Bihaću je pretrpio velika oštećenja te se, s aspekta sigurnosti, javila potreba da se u sklopu postojeće parcele u vlasništvu DZ Bihać, izgradi novi objekat kojim bi se osigurala zdravstvena sigurnost svih korisnika ove ustanove.

Fatka Kulenović, zastupnica u Skupštini USK, na prezentaciji je istakla da ovim zvanično započinje druga faza u procesu i nakon idejnog rješenja kreće se u realizaciju kapitalnog projekta izgradnje objekta.

Po inicijativi zastupnika Parlamenta FBiH Vlada F BiH je također osigurala tri miliona KM za izgradnju novog objekta.

''Naredna faza je kompletiranje dokumentacije za izdavanje urbanističke i građevinske dozvole u Gradskoj upravi Bihać. Gruba procjena je da će izgradnja novog objekta koštati oko 8 miliona KM a period izgradnje, procjenjuje se na godinu i pol do dvije'', kaže direktor DZ Bihać Ademir Jusufagić.

Ministar za građenje Adnan Alagić i ministar zdravstva Muris Halkić ocijenili su da je odabrani rad ponudio odlično rješenje te da će, po završetku izgradnje, Bihać imati najbolji objekat Doma zdravlja u BiH.

(sa-c.net)

Prijavite se ili registrujte kako biste ostavili komentar.

Prijavite se Registrujte se

 

Top