Pripreme za izgradnju novog mosta u Banja Luci

01 most na docu banja luka prva nagradaZbog izgradnje novog mosta u Docu, na narednoj sjednici gradskog parlamenta, biće predložen novi regulacioni plan za saobraćajno čvorište kod „Kastela“. Kako ističe načelnik Odjeljenja za saobraćaj i puteve Slaviša Sandić, usvajnjem ovog planskog dokumenta, stvara se jedan od bitnih preduslova za realizaciju ovog kapitalnog projekta.

''Ovo nije samo projekat gradnje novog mosta jer se tu radi i proširenje saobraćajnice i spoj od Bulevara cara Dušana, odakle treba uraditi dvije rasponske konstrukcije dok se dođe do samog mosta'', ističe Sandić.

Dalje slijedi i proširenje Mačvanske ulice na drugoj obali i spoj sa Bulevarom Stepe Stepanovića, a u konačnici i izgradnja nove ulice pored đačkog doma, sve do istočnog tranzita.

''Kada se sve to završi imali bi još jednu poveznicu zapadnog i istočnog tranzita, a iz centra grada do Starčevice i Obilićeva bi trebalo svega nekoliko minuta'', naglašava Sandić.

Zbog komplesnosti cjelog projekta urađena je tehnička dokumentacija kojom je predviđeno da se izgradnja novog mosta odvija u više faza.

''Ove godine nastojimo da uvedemo izvođača za prvu fazu, a to je izrada kolskog mosta, premošćavanje Vrbasa i izlaz na Mačvansku ulicu'', zaključio je Sandić.

(sa-c.net)

 

Prijavite se ili registrujte kako biste ostavili komentar.

Prijavite se Registrujte se

Top