Raspisan tender za izgradnju nove autobuske stanice u Bijeljini vrijedne 1,88 mil. KM

autobuska bijeljina 3DGrad Bijeljina je raspisao tender za izvođača radova na izgradnji nove autobuske stanice na mjestu stare željezničke stanice.

Procijenjena vrijednost radova je oko 1,88 mil KM, navodi se u tenderskoj dokumentaciji.

''Kriterij za odabir izvođača je najniža cijena. Rok za prijavu na tender je 22. januar'', dodaje se u dokumentaciji.

Podsjećamo, nova autobuska stanica u Bijeljini, odnosno upravna zgrada i peroni zauzimaće oko 1.200 m2 zemljišta stare željezničke stanice, koje je Grad Bijeljina dobio u svojinu od Vlade Republike Srpske. Upravna zgrada nove autobuske stanice sastojati od prizemlja i sprata, površine po 450 m2.

Planirana su tri dolazna perona, sedam odlaznih, poslovni objekti, parking za zaposlene, park, javni parking i drugi prateći sadržaji.

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić izjavio je u novembru prošle godine da je ukupna površina zemljišta na kojoj će se nalaziti nova autobuska stanica 10.500 m2 i da će izmještanje prigradskog, međugradskog i međunarodnog autobuskog saobraćaja smanjiti gužve u centru grada.

Radovi će se izvoditi u dvije faze, prva faza će omogućiti organizovanje autobuskog prevoza, dok će u drugoj fazi biti izgrađeni komercijalni objekti.

(eKapija)

Prijavite se ili registrujte kako biste ostavili komentar.

Prijavite se Registrujte se

Top