Tuzla: Imamović najavio gradnju 10 do 12 fabrika

tz zona kreka sjever visual

U utorak, 19.11.2019. godine, u Gradskoj upravi Tuzle, održana je 60. Sjednica Kolegija gradonačelnika Grada Tuzle.

U okviru dnevnog reda Kolegija gradonačelnika, između ostalog, razmatrani su: prijedlog Odluke o izmjenama i dopunama Odluke o davanju u zakup poslovnih zgrada, poslovnih prostorija i garaža, prijedlog Odluke o raspisivanju Javnog oglasa u davanju u zakup poslovnih prostorija (sa tekstom Javnog oglasa), prijedlog imovinsko-pravnih akata, kojima se stvaraju pretpostavke za dodjelu 10 lokacija sa pravom građenja na lokalitetu Poslovne zone "Kreka Sjever" u Tuzli putem javnog nadmetanja – licitacije.

Komentarišući razmatrane materijale i usvojene zaključke, gradonačelnik Jasmin Imamović je posebno istakao Oglas o raspisivanju za davanje u zakup poslovnih prostora.

Kako je kazao, to su prazni, napušteni prostori, zbog čega treba dati priliku da neki poduzetnici tu obavljaju djelatnost.

"Idemo sa oglašavanjem deset novih lokacija, uz ranije dvije na kojima se već grade poslovni objekti. Imamo izražen interes poduzetnika i tu će biti novih deset do dvanaest fabrika, a ova odluka će stvoriti uvjete za to. Kada je u pitanju Pravilnik o kriterijima za ostvarivanje prava jednokratne novčane pomoći, uvodimo nove oblike pomoći. Mi odavno dodjeljujemo jednokratne pomoći, ali sada uvodimo nove oblike pomoći i pojednostavljujemo proceduru. Imamo dobru Informaciju o saradnji sa inostranim subjektima, imamo dobre realizovane projekte gdje smo dobili evropski novac, ali imamo i već neke projekte u toku, koji su veoma optimistični kao na primjer kada je u pitanju Ilinčica", istakao je on.

Imamović je također prezentirao podatke vezane za ekonomski razvoj Tuzle, navodeći podatak da imaju najviše preduzeća u Bosni i Hercegovini u odnosu na broj stanovnika, a prosječnu platu veću od Tuzle imaju samo u Sarajevu.

"Nagovješteni su i jako značajni ekonomski projekti, vrlo velike investicije, o kojima smo ranije govorili, a i o kojima ćete i u budućnosti znati, a našu priču nastavljamo sa Poslovnom zonom Kreka-sjever", poručio je Imamović.

(Akta.ba)

Prijavite se ili registrujte kako biste ostavili komentar.

Prijavite se Registrujte se

Top