Lidl u BiH za početak otvara minimalno šest poslovnica?

Lidl logo

Dolazak njemačkog giganta, kompanije „Lidl“ u BiH i dalje se drži u tajnosti, a predstavnici kompanije ne otkrivaju poslovne planove.

Međutim, nakon što je „Avaz“ objavio da je „Lidl“ već zaposlio prve radnike te ih uputio na obuku u Srbiju i Hrvatsku pojavile su se nove informacije.

Obuka radnika

„Lidl“ je u BiH registriran na adresi Maglajska 1, sarajevska općina Centar. Osim u Sarajevu, „Lidl“ je registrirao poslovnice u Banjoj Luci, u ulici Sime Šolaje 1a, te u Brčkom, u Bulevaru mira 22.

Potvrđene su i dvije poslovnice "Lidla" u Živinicama, i to jedna uz magistralni put, a druga u centru grada.

U međuvremenu je potvrđena i nova lokacija, i to u općini Istočno Novo Sarajevo. Naime, zastupnici u Skupštini ove općine jednoglasno su donijeli odluku o pristupanju izradi izmjene dijela Regulacionog plana Centar jedan - Sekcija M, gdje bi trebao biti izgrađen njemački trgovački centar „Lidl“.

"Nama se početkom ovog mjeseca javio privatni investitor, kompanija „City Mall“ iz Bijeljine, koji je od prethodnog vlasnika kupio ovu lokaciju. Općini se obratio s inicijativom za izmjenu Regulacionog plana za izgradnju trgovačkog centra „Lidl“. Ne želimo odugovlačiti s tim procesom jer bismo bili sretni da takav trgovački lanac dođe u Istočno Novo Sarajevo" - kazao je načelnik Jovan Katić.

Regulacioni plan

Dodao je da Općina ne želi stopirati taj proces te da će prilagoditi Regulacioni plan i nadati se da će ovaj trgovački lanac doći na područje Istočnog Novog Sarajeva.

U obrazloženju usvojene odluke navedeno je da se predmetna inicijativa odnosi na izmjenu prvobitno planirane izgradnje autosalona, na način da se izmjenom omogući izgradnja poslovnog objekta za potrebe trgovačkog lanca „Lidl“ i stambeno-poslovnog objekta.

(Avaz)

Prijavite se ili registrujte kako biste ostavili komentar.

Prijavite se Registrujte se

Top