Po četvrti put oglašena prodaja imovine Hidrogradnje - Licitacije krajem marta

gradjevinski radnik ilustracijaStečajni upravnik preduzeća Hidrogradnja iz Sarajeva raspisao je po četvrti put dva javna poziva za prodaju imovine ovog nekadašnjeg građevinskog giganta.

Prvi ponovljeni poziv raspisan je u utorak, 18. februara i odnosi se na prodaju motela Čavljak po početnoj cijeni od 1,2 mil KM, zemljišta u Vitkovcima po cijeni od 2 mil KM, poslovne prostore, garaže i ostalo u objektu Alfa u ulici Paromlinska za početni iznos od 269.000 KM, kao i zemljišta u Mostaru.

Učesnici su obavezni da uplate kaparu od 10% od procijenje cijene za svaki od lotova posebno. Prodaja putem javnog nadmetanja biće održana 30. marta sa početkom u 13 časova.

Više informacija o ovom pozivu možete pročitati OVDJE.

Osim prodaje gore navedene imovine, Hidrogradnja je juče, 19. februara raspisala novi poziv i za prodaju sve imovine i prava stečajnog dužnika u zemlji i inostranstvu koji se prodaju kao cjelina.

U imovinu ulaze pogon u Briješću, Kamenolom Hadžići, Kamenolom Greben Kakanj, Sigma Sarajevo, PJ Libija, sva prava u drugim pravnim licima, pokretna imovina kao i druga prava koja ima privredno društvo Hidrogradnja u zemlji i inostranstvu.

Početna cijena je oko 96 mil KM , a prodaja će se, ako bude zainteresovanih kupaca, obaviti 31. marta u 13 časova u sjedištu Hidrogradnje.

Više detalja o ovom javnom pozivu možete pogledati OVDJE.

(eKapija)

Prijavite se ili registrujte kako biste ostavili komentar.

Prijavite se Registrujte se

Top