Sarajevska kompanija Rajz&Bautrend gradi novi poslovni objekat od 3.000 m2

gradjevinski radnik ilustracijaSarajevska kompanija Rajz&Bautrend, koja se bavi proizvodnjom materijala za finalne radove u oblasti građevinarstva u 2020. godini planira izgradnju još jednog modernog poslovnog objekta, a vrijednost ove investicije je oko 3 mil KM.

Kako pišu Poslovne novine, novi moderni poslovni objekat imaće ukupnu kvadraturu 3.000 m2 i lokacijom će biti povezan sa fabrikom Bautrend, uz glavni magistralni put M17 Sarajevo-Mostar.

Prema riječima Denisa Selimotića, marketing menadžera Rajz&Bautrenda u strateškom planu za 2020. godinu predviđeno je i proširenje palete vlastite proizvodnje savremenog tipa tečne hidroizolacije, koja je hit u građevinskoj struci u svijetu, umjesto hidroizolacionih ljepenki koje su još uvijek u primjeni u BiH.

''Riječ je o tipu tečne jednokomponentne i dvokomponentne hidroizolacije, koja je industrijski pripremljena i na bazi je specijalnih mineralnih punila, veziva i aditiva. Namijenjena je za zaštitu površina koje su u direktnom kontaktu sa vlagom i vodom, kao što su kupatila, balkoni i podrumi, te ravni krovovi. Ovu hidroizolaciju odlikuje vodonepropustivost, visoka elastičnost, dobra obradivost i postojanost, a radi se o ekološki prihvatljivom proizvodu'', kaže Selimotić.

Proizvodnju vlastitog asortimana hidroizolacije kompanija provodi u saradnji sa partnerom, najvećom svjetskom hemijskom kompanijom BASF sa sjedištem u Njemačkoj.

Finansijski rezultati poslovanja pokazuju da su u 2019. godini ostvarili povećanje prihoda i dobiti za 15% u odnosu na 2018. godinu.

''Na osnovu rezultata ostvarenih u 2019. godini, očekujemo da ćemo i u 2020. godini ostvariti optimalni rast poslovanja oko 10 posto'', rekao je Selimotić.

(sa-c.net)

Prijavite se ili registrujte kako biste ostavili komentar.

Prijavite se Registrujte se

Top