Asfaltirana ulica Skenderija

04 skenderija nov 27 18

Od ponedjeljka, 26. novembra 2018. godine, okončana je potpuna obustava saobraćaja u Ulici Skenderija, a koja je bila na snazi proteklih pet dana radi ubrzanja realizacije poslova na sanaciji pomenute saobraćajnice.

Naime, Općina Centar u saradnji sa Direkcijom za ceste Kantona Sarajevo, uzimajući u obzir značaj i stanje u kojem se nalazi saobraćajnica, obezbijedila je sredstva za sanaciju kolovozne konstrukcije u Ulici Skenderija.

Radovi su započeli 8. oktobra, a za izvođača je angažovana firma Grakop koja je u predviđenom roku pripremila saobraćajnicu za asfaltiranje.

Međutim, u toku izvođenja radova predstavnici Akademije scenskih umjetnosti su se obratili sa zahtjevom za izgradnju uslovljenog cjevovoda kanalizacione mreže u dužini od oko 130 metara, kako bi se novi objekat ove institucije kulture mogao priključiti na separatnu kanalizacionu mrežu.

S obzirom da se radi o centru grada i na frekvenciju javnog saobraćaja resorno kantonalno ministarstvo je ranije odobrilo izvođenje navedenih radova u terminu od 23.30 do 5.30 sati, odnosno samo u noćnim satima. Radi ubrzanja realizacije poslova, a na zahtjev Općine Centar, Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo izdalo je dozvolu o potpunoj, cjelodnevnoj obustavi saobraćaja u trajanju od pet dana, u kontinuitetu, kako bi izvođač radova firma Unigradnja, uz nadzor Zavoda za izgradnju Kantona Sarajevo, intenzivnim danonoćnim radom ovaj projekat realizirao prije većih zimskih padavina.

U skladu sa građevinskim normama, a za vrijeme trajanja potpune obustave saobraćaja, izvršeno je polaganje asfaltne podloge kako bi se omogućio nesmetan saobraćaj. Do kraja novembra će biti okončana i sanacija trotoara, dok će završni sloj asfalta biti urađen početkom sljedeće građevinske sezone.

Sredstva za realizaciju ovog projekta u iznosu od 145.000 KM su obezbijedile Općina Centar i Direkcija za ceste Kantona Sarajevo.

(sa-c.net)

Prijavite se ili registrujte kako biste ostavili komentar.

Prijavite se Registrujte se

Top