Do kraja mjeseca završetak radova na sanaciji dijela Ulice Franca Lehara na Marijin dvoru

ulica franca lehara jul 16 20

U dosadašnjem toku radova na sanaciji dijela Ulice Franca Lehara na Marijin Dvoru, koji su započeli 24. juna 2020. godine, radnici građevinske firme “Grakop“ iz Kiseljaka su uspjeli mašinski ukloniti stari oštećeni asfalt i kolovoznu konstrukciju.

"Posljednje što smo završili, u okviru realizacije ovog projekta, je polaganje 420 metara novih betonskih ivičnjaka i u toku je izrada slivnika, kao i nivelacija šahtova i rešetki za odvodnju površinskih voda. Nakon toga planiramo krenuti sa radovima na pripremi tamponske podloge i sredinom naredne sedmice, ukoliko dozvole vremenske prilike, planiramo započeti sa asfaltiranjem ovog dijela Ulice Franca Lehara. Završetak radova, u skladu sa planiranom dinamikom, očekujemo do kraja ovog mjeseca", objasnio je Mujo Topalović, šef gradilišta građevinske firme „Grakop“.

Za obnovu dionice pomenute saobraćajnice, od Ulice Zmaja od Bosne prema Kranjčevićevoj ulici u dužini od oko 250 metara, u ovogodišnjem budžetu Općine Centar je obezbijeđen iznos od 279.225 KM.

Novougrađeni betonski ivičnjaci će spriječiti nelegalno parkiranje motornih vozila i nesmetano kretanje pješaka. Tokom izvođenja radova na osnovu rješenja Ministarstva saobraćaja Kantona Sarajevo izmijenjen je režim saobraćaja motornih vozila, dok će potpuna obustava saobraćaja trajati tokom asfaltiranja saobraćajnice površine od oko 3.000 metara kvadratnih.

(sa-c.net)

Prijavite se ili registrujte kako biste ostavili komentar.

Prijavite se Registrujte se

Top