Do kraja sedmice rušenje još jedne kuće na prvoj dionici Prve transverzale

prva transverzala raskrsnica kranceviceva vlada ks

Premijer Kantona Sarajevo Mario Nenadić na sastanku Operativnog tima za praćenje realizacije projekta Prve transverzale najavio je da će do kraja sedmice biti srušena takozvana "druga kuća" u ulici Halida Kajtaza. Ovim bi se stvorili uvjeti za nastavak gradnja prve dionice Prve transverzale od Mašinske škole do ulice Braće Begić.

Tokom sastanka, premijer je poručio kako su administrativne pretpostavke značajno ubrzane i očekuje da će vrlo skoro biti vidljivi rezultati na terenu.

Podsjećamo da su aktivnosti na Prvoj transverzali intenzivirane prije dva mjeseca.

“Vladi Kantona Sarajevo je cilj da nakon godina čekanja ovaj vrlo važan projekt za građane Sarajeva postane realnost”, potcrtao je premijer.

Posebno je naglasio značaj procesa izbora izvođača radova na dionici od Mašinske škole do ulice Braće Begića, što će se završiti u narednih 20 dana.

Po riječima ministra saobraćaja Adi Kalema i direktora Direkcije za puteve Selmira Kovača, 20. jula zatvara se javni poziv, čime će se stvoriti uslovi za izbor izvođača i početak izvođenja radova na ovoj dionici, uključujući i kružni tok kod Američke ambasade.

Tokom sastanka analizirani su svi potezi koji se implementiraju na cijeloj dionici Prve transverzale, te dogovoreni operativni koraci za skoro uklanjanje svih preostalih objekata, kao i konačan početak radova na ovoj vrlo važnoj saobraćajnici.

(sa-c.net)

Prijavite se ili registrujte kako biste ostavili komentar.

Prijavite se Registrujte se

Top