Do ljeta okončanje radova na dionici Hutovo - Neum

tunel dionica neum stolac foto fenaRadovi na izgradnji ceste Neum - Stolac uprkos pandemiji koronavirusa teku u skladu s ugovorima i planiranom dinamikom, potvrđeno je Feni iz JP Ceste Federacije BiH d.o.o. Sarajevo.

Do ljeta 2021. bit će okončani radovi na dionici Hutovo - Neum u dužini 18 kilometara, zajedno s tunelom Žaba koji je dugačak 975 metara. Također, do ljeta će biti završeni i radovi na dionici Stolovi - Drenovac u dužini 9 kilometara.

Rok završetka radova na dionici Hutovo - Cerovica, dužine 5 kilometara i Cerovica - Stolovi, dužine 4,95 kilometara je januar 2022. godine.

"Izvođači na izgradnji ove ceste ulažu maksimalne napore kako bi prevazišli probleme vezane za covid-19. Vrlo teško je nadoknaditi kvalificiranu radnu snagu kada se dogodi slučaj da pojedini radnici i tehničko osoblje "ispadnu" iz tehnološkog procesa zbog pandemije", kazali su iz navedenog preduzeća.

Ističu kako je također otežana nabavka repromaterijala potrebnog za realizaciju tog projekta, ali da je bez obzira na sve navedene probleme, izvođenje radova u planiranoj dinamici.

Iz Cesta Federacije BiH podsjećaju kako ugovorena vrijednost radova na kompletnoj dionici iznosi 88.971.237,92 maraka s PDV-om.

(sa-c.net)

Prijavite se ili registrujte kako biste ostavili komentar.

Prijavite se Registrujte se

Top