Ferhadija: Radovi na spoju sa ulicom Sarači, postavlja se bijeli kamen

ferhadija poplocanje 31.jul.2019U toku su završni radovi sanacije dijela ulice Ferhadija, od Apoteke Stari Grad (kod Katedrale) do Slatkog ćošeta, preciznije na potezu od Trga fra Grge Martića do ukrštanja sa Gazi Husrev-begovom ulicom.

Danas su počeli radovi na postavljanju bijelog kamena na dijelu koji spaja ovu ulicu sa ulicom Sarači. Naime, radi se o istom kamenu kojim je ranije popločana ulica Sarači. Ovaj kamen bit će na dijelu od znaka Sarajevo Meeting of cultures do Sarača. Danas je završena desna strana, ispred Bezistana. Uporedo, radi se i popločavanje preostalog dijela ulice, u blizini Katedrale.

Inače, procjene nadležne Službe za investicije i komunalne poslove su da će centralni dio ulice Ferhadija – cijelom dužinom, uključujući i spoj sa Saračima, biti pušten u funkciju veoma brzo i preostat će radovi popločavanja sa strana ulice, a što zavisi od isporuke kamena. Ovi radovi bit će završeni kada proizvođač isporuči potrebne količine kamena izvođaču radova, firmi Mibral d.o.o.

Općinski načelnik Ibrahim Hadžibajrić u izjavi za medije koju je dao prilikom potpisivanja ugovora o sufinansiranju Sarajevo Film Festivala kazao je da će svi radovi u ulici Ferhadija biti završeni prije početka ovog festivala.

Inače, projekat je uključivao uklanjanje starih i oštećenih ploča, postavljanje armirano-betonske podloge i na nju novih kamenih ploča, izmjenu dijela cjevovoda i regulisanje oborinske odvodnje. Podzemne instalacije su zamijenjene, a završen je i veći dio poločavanja.

(sa-c.net)

Prijavite se ili registrujte kako biste ostavili komentar.

Prijavite se Registrujte se

Top