Finalizira se prva faza sanacije saobraćajnice i pješačkih staza u ulici Skenderija

ulica skenderija 11 dec 18

Nakon što su radnici građevinske firme „Grakop“ iz Kiseljaka završili sa polaganjem prvog nosivog sloja asfalta duž saobraćajnice u Ulici Skenderija također su tokom proteklog perioda prije pogoršanja vremenskih prilika asfaltirali i šetnicu za pješake duž ove ulice.

"Uspjeli smo završiti asfaltiranje velikog dijela šetnice i ostala je još mala dionica pored objekta nove Akademije scenskih umjetnosti. Mi smo spremni da odmah započnemo sa uređenjem i ovog dijela čim se steknu potrebni uslovi. Sa završetkom ovih radova okončavamo prvu fazu ovog projekta, dok ćemo završni sloj asfalta duž saobraćajnice najvjerovatnije postavljati na proljeće kada dozvole vremenske prilike. Također tada planiramo započeti i projekat sanacije Ulice Hamdije Kreševljakovića", objasnio je Mujo Topalović šef gradilišta firme „Grakop“.

Da bi se asfaltirao preostali dio pješačke šetnice potrebno je da firma „Unigradnja“ završi izgradnju cjevovoda kanalizacione mreže u dužini od oko 130 metara, odnosno da se novi objekat pomenute institucije kulture priključi na separatnu kanalizacionu mrežu.

Tokom izvođenja radova na asfaltiranju saobraćajnice, s obzirom da se radi o centru grada i na frekvenciju javnog saobraćaja, na zahtjev Općine Centar Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo izdalo je dozvolu o potpunoj, cjelodnevnoj obustavi saobraćaja u trajanju od pet dana, u kontinuitetu, kako bi izvođači radova, uz nadzor Zavoda za izgradnju Kantona Sarajevo, intenzivnim danonoćnim radom ovaj projekat realizovali prije većih zimskih padavina.

Sredstva za realizaciju ovog projekta u iznosu od 145.000 KM su obezbijedile Općina Centar i Direkcija za ceste Kantona Sarajevo.

(sa-c.net)

Prijavite se ili registrujte kako biste ostavili komentar.

Prijavite se Registrujte se

Top