Italijanska kompanija će raditi na obnovi piste Sarajevskog aerodroma

sarajevo international airport

Kompanija Tecno Engineering 2C (TE2C), sa sjedištem u Rimu, izabrana je kao najbolji ponuđač na tenderu međunarodnog aerodroma Sarajevo za izradu izvršnog projekta obnove kolnika piste, kolnika pristupnih staza pisti i dijela parkinga za automobile, saopćila je Ambasada Italije u BiH.

Projekt predviđa obnovu i, gdje se to zahtjeva, izradu novog kolnika u ukupnoj površini od 216 hiljada kvadratnih metara, kao i prilagodbu osvjetljenja piste i pristupnih staza kako bi se poboljšala operativnost i sigurnost po noći i u uslovima smanjene vidljivosti. Ovaj projekat će doprinijeti smanjenju otkazivanja i preusmjeravanja letova na druge aerodrome u periodima godine koje karakterizira gusta magla ili drugi nepovoljni meteorološki uvjeti..

TE2C je afirmirano poduzeće koje djeluje u različitim sferama građevinarstva, a specijalizirano je za radove na aerodromima. Osnovano je 1989. godine i može se pohvaliti tridesetogodišnjim iskustvom u pružanju specijaliziranih konsultantskih i integriranih projektantskih usluga za aerodromsku infrastrukturu i uređaje, a već je realiziralo poslove održavanja na aerodromu u Mostaru 2014. godine.

Kao potvrda potencijala ekonomske suradnje između talijanskih i lokalnih poduzeća, TE2C je izabrana kao najbolji ponuđač u suradnji sa dva lokalna poduzeća, Ecoplanom i Integrom, oba sa sjedištem u Mostaru.

(Akta.ba)

Prijavite se ili registrujte kako biste ostavili komentar.

Prijavite se Registrujte se

Top