Još dva rješenja za rušenje objekata na trasi Prve transferzale u Sarajevu

prva trans rusenje objekata feb 2020 foto avaz

Na inicijativu načelnika dr. Nedžada Ajnadžića u Općini Centar je održan sastanak na temu realizacije izgradnje Prve transverzale na kojem su pored predstavnika Općine također prisustvovali i Mario Nenadić, premijer Kantona Sarajevo zajedno sa ministrima iz Vlade KS, kao i Nedžad Koldžo, načelnik Općine Novo Sarajevo.

"Sazvali smo današnji sastanak kako bismo zajedničkom saradnjom pokazali našim sugrađanima da je izgradnja saobraćajnice Prve transverzale najviši prioritet za realizaciju, kako općinama Centar i Novo Sarajevo, tako i Vladi Kantona Sarajevo. Općine Centar i Novo Sarajevo nisu nosioci realizacije ovog projekta već su samo podrška Vladi KS. Otpremili smo dva nova rješenja za rušenje, odnosno uklanjanje objekata koji se nalaze na trasi buduće Prve transverzale, te smo spremni da sa svojim saradnicima i predstavnicima Vlade KS obiđemo sve objekte na trasi kako bismo utvrdili njihovo stanje na terenu. Također ću predložiti da Općinsko vijeće Centar bude dio stalnog tima koji će verifikovati sve odluke koje se odnose na projekat izgradnje Prve transverzale, u prvom redu mislim na odluke koje se odnose na spor koji imamo firmom „Penny Plus“", objasnio je Ajnadžić.

Premijer Nenadić se složio da se zajedničkim snagama trebaju pronaći rješenja kako bi, realizacija jednog od najvažnijih projekata za kanton, počela što prije.

Sastanku pored predstavnika općinskih službi, te savjetnika općinskog načelnika također je bila prisutna Karolina Karačić, predsjedavajuća Općinskog vijeća Centar.

(sa-c.net)

Prijavite se ili registrujte kako biste ostavili komentar.

Prijavite se Registrujte se

Top