Južna longitudinala: Potpisan Sporazum o realizaciji Projekta izgradnje stambeno-poslovnog objekta u ulici Grbavička

grbavicka zgrada foto NNagib SSC

Ministar saobraćaja Adi Kalem i načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo potpisali su Sporazum o poslovnoj saradnji koja podrazumijeva realizaciju Projekta izgradnje stambeno-poslovnog objekta u ulici Grbavička kao zamjenske lokacije za stambeno-poslovnu zgradu u ulici Grbavička br. 62-68 koja se nalazi na trasi buduće Južne longitudinale.

Ministarstvo saobraćaja obezbijedilo je u Budžetu za 2020. godinu finansijska sredstva za naknadu za zemljište na kojem će se graditi budući stambeno-poslovni objekt.

Potpisivanjem ovog Sporazuma stekli su se, nakon više od deset godina, uslovi za pokretanje aktivnosti na realizaciji navedenog projekta. Nakon izgradnje zamjenskog stambeno – poslovnog objekta srušit će se postojeći i na njegovom mjestu izgraditi kružni tok, čime će se spojiti dva djela Južne longitudinale.

Ministarstvo saobraćaja i Zavod za izgradnju Kantona Sarajevo su 2019. godine potpisali Sporazum kojim se Zavodu za izgradnju Kantona Sarajevo povjerava realizacija poslova vezano za ovaj projekt.

(sa-c.net / foto: NNagib - SSC)

Prijavite se ili registrujte kako biste ostavili komentar.

Prijavite se Registrujte se

Top