Nastavak radova na izgradnji novih i rekonstrukciji postojećih saobraćajnica na Bjelašnici

07 centra srebrna lisica bjelasnica nov 13 18

Povoljne vremenske prilike omogućile su nastavak radova na izgradnji novih i rekonstrukciji postojećih saobraćajnica na Bjelašnici. Vlada kantona izdvojila je za tu namjenu dodatnih 1,5 miliona mraka, što će omogućiti da se planirani projekti i realizuju.U fokusu rekonstrkcije je pravac Gornja grkarica-Babin do i od njega prema Šabićima i Sinanovićima.

Od ukupno izdvojenog novca, dvije stotine hiljada maraka usmjerno je na završetak asfaltiranja saobraćajnice Babin do - Donja Grkarica. Za nastavak rekonstrukcije saobraćajnice od ulaza u Babin do do kružnog toka kod hotela Maršal, obezbjeđeno je nedostajućih 445 hiljada maraka.

Cilj je proširiti saobraćajnicu i poboljšati odvodnju površinskih voda, kako bi putna komunikacija Babin do - Sinanovići dobila elemente regionalnog puta. Do početka zimske sezone trebalo bi da bude gotova i nova saobraćajnica sa šetnicom u dijelu Bjelašnica 1, ističu u općini Trnovo. Kažu da su intezivirani i radovi na podzemnoj garaži.

„Sad radimo na odvodnji i pokrivanju garaže kako bi dobili trg koji neće biti popločan, te parkiranje ćemo imati kao i prilaz okolnim objektima.“ izjavio je pomoćnik načelnika Osman Krupalija.

Uoči predstojeće zimske sezone posjetiocima će biti na raspolaganju, ističe Krupalija, 92 parkirna mjesta u garaži. Uz pomoć kantonalnih ministarstava saobraćaja i privrede ove godine na asfaltiranje lokalnih puteva utrošeno je pola miliona maraka. Isto toliko je već investirano u u radove koji su u toku.

U okviru ovog programa asfaltiranja, naglašava Krupalija već je završeno asfaltiranje dionice Babin do-Javorov do i puteve prema Žilićima,Sinanovićima,Raketnici i Lukavcu. Ostalo je još da se na proljeće nastavi asfaltiranje ugovorenih radova čija vrijednost je procijenjena na pola miliona maraka.

(TVSA)

Prijavite se ili registrujte kako biste ostavili komentar.

Prijavite se Registrujte se

 

Top