Obezbijeđena sredstva za sanaciju preostalog dijela Kranjčevićeve ulice

kranceviceva ulica centar jul 14 20

Načelnik Općine Centar Sarajevo dr. Nedžad Ajnadžić je u utorak, 14. jula 2020. godine sa direktorom Direkcije za puteve Kantona Sarajevo Selmirom Kovačem potpisao sporazum o udruživanju finansijskih sredstava za realizaciju projekta rekonstrukcije i sanacije Ulice Kranjčevićeva, i to od Ulice Fra Anđela Zvizdovića do Ulice Tešanjska.

Procijenjena vrijednost projekta iznosi 520.000 maraka, a potpisnici sporazuma su saglasni da u cilju realizacije predmetnih radova u Ulici Kranjčevićeva zajedničkim sredstvima finansiraju projekat.

Podsjećamo da je Općina Centar za realizaciju prve faze rekonstrukcije Kranjčevićeve ulice, na dijelu između ulica Alipašina i Fra Anđela Zvizdovića u dužini od oko 460 metara izdvojila 517.300 KM. Na pomenutoj dionici je prethodno realizovan projekat rekonstrukcije vodovodne i kanalizacione mreže na osnovu sporazuma o realizaciji projekta između Općine Centar, Ministarstva komunalne privrede i infrastrukture KS i KJKP „Vodovod i kanalizacija“.

Načelnik Ajnadžić je istakao kako se radi o značajnom projektu za poboljšanje uslova za odvijanje saobraćaja.

"Druga faza ovog projekta će biti realizovana na dijelu Kranjčevićeve ulice od Fra Anđela Zvizdovića do raskrsnice sa Ulicom Tešanjska, u dužini od oko 360 metara. Prije sanacije ovog dijela ulice planirana je rekonstrukcija vodovodne i kanalizacione mreže, kao što je urađeno na dijelu Kranjčevićeve ulice između Alipašine i Fra Anđela Zvizdovića, za šta je pokrenuta procedura izbora najpovoljnijeg izvođača radova", istakao je Ajnadžić.

Direktor Kovač kazao je da je realizacija ovog projekta nastavak uspješne saradnje Općine Centar i Direkcije za puteve Kantona Sarajevo.

"Mnogo je projekata koje zajednički realiziramo, a i onih koje planiramo realizirati u narednom periodu", dodao je Kovač.

(sa-c.net)

Prijavite se ili registrujte kako biste ostavili komentar.

Prijavite se Registrujte se

Top