Objavljen tender za gradnju dijela Sarajevske obilaznice

02 sarajevska zaobilaznica 26.jun.2014

Autoceste FBiH objavile su javnu nabavku za gradnju LOT-a 3b Sarajevske obilaznice, između petlje Vlakovo i Mostarskog raskršća.

Procijenjena vrijednost ove investicije bez PDV-a je 20 mil KM.

Podsjećamo, riječ je o dionici Butila - Vlakovo - Mostarsko raskršće (LOT 3), koji je podijeljen na LOT 3a i LOT 3b. Dionica LOT-a 3a Butila - Vlakovo izgrađena je u sklopu autoputa na Koridoru 5C i puštena u upotrebu 2014. godine. Međutim, dionica Vlakovo - Mostarsko raskršće (LOT 3b) do sada nije izgrađena.

Dužina sekcije Lot 3b je 1,44 km, a na ovoj sekciji projektovani su vijadukt Rogačići 1 dužine 140 m i vijadukt Rogačići 2 dužine 140 m.

LOT 3b je riješen kao gradski put sa dvije saobraćajne trake, vozna i preticajna za svaki smjer kretanja, čije širine iznose po 3.25 m.

Predmet nabavke je i izgradnja loklanih cesta koje će obezbjediti nesmetano kretanje loklanog stanovništva nakon izgradnje gradske ceste – spoja sa Mostarskog raskršća na petlju Vlakovo.

Rok za izvođenje radova je 14 mjeseci od dana uvođenja izvođača u posao. Krajnji rok za prijem ponuda za učešće je 28.3.2019.

Garantni period je dvije godine računajući od datuma potpisivanja Zapisnika o primopredaji radova. Ponuđač garantuje kvalitet izvedenih radova i obavezuje se bez odlaganja, o svom trošku, otkloniti svaki prijavljeni nedostatak.

Od ponuđača se zahtijeva da ispunjava ekonomske i finansijske uslove. Prosječan godišnji promet u posljednje tri godine ne smije biti ispod 20.000.000,00 KM, neophodno pozitivno finansijsko poslovanje u posljednje tri godine, da računi ponuđača nisu bili blokirani duže od sedam dana neprekidno te ne duže od 15 dana ukupno u posljednjih 12 mjeseci od dana objave.

Izgradnjom ove dionice omogućiti bolja saobraćajna povezanost autoceste na Koridoru 5C s mrežom saobraćajnica nižeg ranga, magistralnim i lokalnim cestama.

(Akta.ba)

Komentari  

#2 xYz 19-02-2019 18:27
Citira Fache:
Konačno! Pitanje je koliko će se tender puta poništiti dok se zaista ne počne sa radovima...

Vec se zna ko ce dobiti tender. Euro asfalt ili hering, treceg nema
+2 #1 Fache 19-02-2019 10:04
Konačno! Pitanje je koliko će se tender puta poništiti dok se zaista ne počne sa radovima...

Prijavite se ili registrujte kako biste ostavili komentar.

Prijavite se Registrujte se

 

Top