Objavljen tender za izgradnju poddionice Medakovo – Ozimice dužine 21,3 kilometra

koridor5c mapa sjeverJP Autoceste FBiH objavile su danas međunarodni tender za izgradnju autoceste na Koridoru Vc, dionica Medakovo – Poprikuše, poddionica Medakovo – Ozimice, dužine 21,3 kilometra.

Rok za dostavljanje ponuda je 09. august/kolovoz 2022. godine.

Procijenjena vrijednost nabavke iznosi 160 miliona eura bez PDV-a.

Na poddionici Medakovo – Ozimice gradit će se pored otvorene trase, jedna petlja, dva dvostrana odmorišta, osam mostova i vijadukti, dva nadvožnjaka, petnaest (15) podvožnjaka i jedan tunel dužine 2200 metara.

Predviđeni rok izgradnje je 30 mjeseca.

Poddionica Medakovo – Ozimice finansirat će se iz sredstava osiguranih putem Evropske investicijske banke (EIB) te bespovratnim sredstvima Evropske unije u iznosu od 79 miliona eura eura koja su osigurana u okviru Agende za povezivanje preko Investicijskog okvira za Zapadni Balkan (WBIF).

„Slijede godine gradnje velikih projekata i velikih ulaganja u završetak autoceste na Koridora Vc. U tom cilju nova Uprava značajno je ubrzala sve procese. Uskoro ćemo raspisati i posljednji tender na sjevernom dijelu zemlje čime će cijeli taj dio biti u određenoj fazi gradnje. Radi se o poddionici Ozimice – Poprikuše za koju ćemo izabrati izvođača do kraja godine. Procjene su da bi radovi trebali trajati tri godine, tako da ćemo sjeverni dio koridora kroz Bosnu, od Sarajeva do Doboja završiti do kraja 2025.“, kazao je Elmedin Voloder, direktor JP Autoceste FBiH.

(sa-c.net)

Prijavite se ili registrujte kako biste ostavili komentar.

Prijavite se Registrujte se

Top