Opština Centar započela sanaciju ploča u Titovoj ulici

03 sanacija ploca titova ulica dec 04 18

Šetalište u Titovoj ulici je najprometnije u Sarajevu, a vjerovatno i u cijeloj Bosni i Hercegovini. I kao takvo trebala bi biti najuređenije i ogledalo jedne evropske države. Međutim, stalna oštećenja na pločama šalju negativnu sliku, ali i izazivaju revolt kod naših sugrađana koji sa punim pravom negoduju.

Za šetalište koje nije u nadležnosti Opštine, a u želji da se riješe problemi, Opština Centar je u nekoliko navrata izdvajala sredstva kako bi se sanirala oštećenja. I ovog puta, načelnik dr. Nedžad Ajnadžić je donio odluku da se, usljed nezadovoljstva stanovnika, izdvoje sredstva iz opštinskog budžeta i sanira ono što je u nadležnosti Direkcije za ceste KS.

Tako su jučer radnici građevinske firme „Sela“ započeli sanaciju oštećenih ploča u Titovoj ulici na dijelu od spomen-obilježja „Vječna vatra“ do BBI centra sa obje strane navedene ulice.

Mesud Zimić, šef gradilišta firme „Sela“ je kazao da će dinamika izvođenja radova ovisiti o vremenskim prilikama.

"Radnici su započeli sa radovima na sanaciji oštećenih ploča. Prvobitno se uklanjaju dotrajale ploče, a zatim postavlja adekvatna podloga na koju se polažu nove ploče. Planirano je da se zamijeni između 350 i 400 polomljenih i oštećenih ploča", dodao je Zimić.

Međutim, najveći uzročnici oštećenja ploča ujedno otežavaju i poslove na sanaciji, a riječ je o vozilima koja se kreću i parkiraju na šetnici koja nije predviđena za saobraćaj motornih vozila.

Načelnik Ajnadžić je istakao da se Opština uključila u rješavanje problema prvenstveno zbog građana.

"Dosta smo čekali da nadležni riješe ovaj problem i sada ćemo mi uraditi posao koji je trebao uraditi neko drugi. Međutim, nama je najbitnija sigurnost građana, a u onakvom stanju šetalište više nije bilo sigurno za pješake gdje se u svakom trenutku neko mogao povrijediti. Istovremeno, apelujemo na sva pravna lica koja distribuiraju robu u prodavnicama u Titovoj ulici da se suzdrže od nepropisnog saobraćanja po šetalištu jer se na taj način oštećuju ploče i dovode u opasnost prolaznici", naglasio je Ajnadžić.

(sa-c.net)

Prijavite se ili registrujte kako biste ostavili komentar.

Prijavite se Registrujte se

Top