Ozvaničen završetak radova na rekonstrukciji druge linije kosog lifta na Ciglanama

kosi lift ciglane maj 08 20

Načelnik Općine Centar dr. Nedžadom Ajnadžić je zajedno sa sekretarom Općine Mirsadom Lingo, predstavnicima Općinskog vijeća na čelu sa predsjedavajućom Karolinom Karačić i ministricom komunalne privrede i infrastrukture Kantona Sarajevo Nihadom Glamoč ozvaničio završetak rekonstrukcije i druge linije kosog lifta na Ciglanama.

Podsjećamo, u decembru 2019. godine, načelnik Ajnadžić i direktorica firme „Euro Prost“ d.o.o. Gračanica Refija Begović potpisali su ugovor za postavljanje druge kabine kosog lifta na Ciglanama. Vrijednost ovog ugovora iznosi 600.000 KM, a sredstva je obezbijedila Općina Centar.

Prva faza ovog projekta, odnosno stavljanje u funkciju prve kabine kosog lifta, je okončana krajem 2018. godine, za šta je izdvojeno više od 800 hiljada KM, od čega je Općina Centar obezbijedila 525 hiljada KM, a Vlada Kantona Sarajevo 300 hiljada KM.

Načelnik Ajnadžić je izrazio zadovoljstvo zbog završetka radova na rekonstrukciji druge linije kosog lifta.

"Ono što slijedi je tehnički prijem i stvaranje uvjeta za upotrebnu dozvolu, a vjerujem da će u narednih desetak dana ta procedura biti okončana. Koristim priliku da se zahvalim Zavodu za izgradnju Kantona Sarajevo na podršci u ovom značajnom projektu, svakako i izvođaču radova. Obnovom ovih liftova naši sugrađani će imati puno bolji prevoz kabinama izgrađenim po najsavremenijim evropskim standardima i za manje novca koje izdvajaju za kartu. Nama je također drago da smo za ovaj posao ponovo angažovali domaću kvalitetnu firmu. Želim reći da ćemo u narednom periodu nastaviti sa uređenjem naselja Ciglane, u skladu sa zahtjevima građana sa ovog mjesnog područja", pojasnio je Ajnadžić.

(sa-c.net)

Prijavite se ili registrujte kako biste ostavili komentar.

Prijavite se Registrujte se

Top